namig za premik

Odprtje fotografske razstave ''Obrazi Afrike'' Ernsta Ulza, Dvorana Augusta Schauerja

25.3.2019 | 17:00

Ernst Ulz je bil rojen l. 1973 v Gradcu/ Graz v sosednji Avstriji kot najmlajši, osmi otrok Josefa in Christine Ulz. Njegova stara mama po očetovi strani je bila rojena v Novi Gori v občini Dol. Toplice.

Šolal se je najprej v domači vasi v Markt Hartmannsdorfu in nadaljeval izobraževanje na gimnaziji v Feldbachu. Po gimnaziji se je šolal na Karl Franzens univerzi v Gradcu, kjer je končal študij z magisterijem iz teologije.  Šolanje je nadaljeval v Italiji s študijem socialnih ved na Istituto Superiore di Cultura in Loppiano. Poleg tega se je izpopolnjeval na področju novinarstva, fotografije in oblikovanja na različnih tečajih na novinarski akademiji v Nemčiji (Akademie der Bayerischen Presse).

l. 2013 se je izpopolnjeval tudi v upravljanju, knjigovodstvu in projektnem menedžmentu. V poklicnem življenju se je dobrih šest let ukvarjal z novinarstvom, med drugim je bil tudi urednik revije Neue Stadt. Kot novinar in urednik se je seveda ukvarjal tudi s fotografijo in obdelavo fotografskega gradiva. V kasnejšem poklicnem življenju se je ukvarjal s projektnim menedžmentom za različne projekte v Afriki in koordiniral delo z mladimi. V Afriki živi od l. 2008 in sicer v Ugandi, Južnem Sudanu in trenutno v Keniji.

‹ nazaj