Prvi posredovalci nudili pomoč, a je oseba žal umrla

2.4.2019 | 18:30

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

V naselju Mačkovec pri Dvoru so danes okoli 20 minut pred 17. uri prvi posredovalci skupine PGD Dvor nudili pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto. Pomoč žal ni bila uspešna, oseba je na kraju umrla.

Pes napadel otroka

V naselju Gorica v občini Krško je ob 15.41 pes napadel in ugriznil otroka. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so otroka oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

M. Ž.

Komentarji (2)

3.4.2019 4   (4)   (0)   OceniMatej83 
A je kdo razmislil o vlogi in pa psihološki oskrbi prvih posredovalcev? Namreč če ti nekdo umre si lahko že zdravstvenik zna očitati, da ni storil kaj pravilno, kaj šele nekdo, ki se je prvič srečal pobližje s smrtjo? Sistem prvih posredovalcev je za moje pojme vzet preveč lahkožerno.
4.4.2019 1   (1)   (0)   OceniJožko 
Matej, imaš seveda prav. Samo ena nujnost v življenju vsakega človeka je, da bo enkrat umrl. Vsak ! In na to ustrezno nihče ne pripravlja. Pa bi moral. Tudi ve se kdo vendar ne opravlja svojega poslanstva. Bi bilo veliko manj neumnosti, pohlepa, zavisti in podobno, več pa medsebojnega razumevanja in izpolnjenosti.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava