posavje

Priprave za hidroelektrarno Mokrice začasno zaustavili

9.4.2019 | 14:15 | M. L.

Na območju, kjer naj bi zgradili hidroelektrarno Mokrice, so že oznake. Priprave na gradnjo je sodna odločitev upočasnila. (Foto: M. L.)

Na območju, kjer naj bi zgradili hidroelektrarno Mokrice, so že oznake. Priprave na gradnjo je sodna odločitev upočasnila. (Foto: M. L.)

Brežice - Upravno sodišče je ugodilo tožbi Društva za preučevanje rib Slovenije zoper ministrstvo za okolje in prostor v zvezi z okoljevarstvenim soglasjem za gradnjo hidroelektrarne Mokrice.

Razsodba bo vplivala na nadaljnje priprava ne gradnjo zadnje v verigi spodnjesavskih elektrarn. Kot je povedal Vojko Sotošek, direktor podjetja Infra iz Leskovca pri Krškem, razsodba pomeni, da se bodo priprave na gradnjo upočasnile. Za koliko časa se bodo po sodni odločitvi podaljšali pripravljalni postopki in se bo tako v prihodnost pomaknil začetek gradnje, po direktorjevem mnenju za zdaj ni mogoče napovedati.

‹ nazaj

Komentarji (2)

9.4.2019 8   (8)   (0)   Ocenimiha 
hja po neumnih ptičih so zdaj k nam prišle še nore ribe...
9.4.2019–4   (0)   (4)   OceniSmitz 
@miha, za razliko od vetrnic, HE dejansko škodijo ribam. Zamulijo vse za sabo in tam je bolj malo rib. Pri nas tako veliko večino hidro štroma pridelajo elektrarne na Dravi, ki je energetsko povsem izkoriščena in na njej nadaljna gradnja ni več mogoča. Druga najboljša reka iz energetskega stališča je Mura, šele potem pride Sava. HE Mokrice se baje še finančno izplačajo, višje gorvodno na srednji Savi pa bi morali zaradi pomanjkanja vode graditi že tako velike jezove, da se pa stvar že manj izplača. Jaz mam raje vsaj ribe kot pa precenjeno elektriko!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava