dolenjska

Yaskawa bo še zaposlovala; Županu grozi kazenska ovadba

11.4.2019 | 08:30

Yaskawa bo še zaposlovala; Županu grozi kazenska ovadba

Dve leti po tistem, ko je japonska Yaskawa kupila zemljišče ob Novomeški cesti na obrobju Kočevja, je njena prva tovarna robotov na evropskih tleh v ponedeljek tudi uradno odprla vrata. Trenutno zaposluje 50 delavcev, v načrtu pa so še dodatne zaposlitve. V tiskani izdaji preberite vse podrobnosti, ki so nam jih na odprtju tovarne zaupali vodilni.

Novo mesto praznuje, na slavnostni seji ob občinskem prazniku pa je župan Gregor Macedoni spomnil na potrditev zunanjih ocenjevalcev, zakaj je MO Novo mesto razvojno najbolj prodorna občina in je prejela nagrado zlati kamen. V časopisu predstavljamo nagrajence in načrte občine.

Pred nekaj tedni smo poročali o težavah, povezanih s prenovo zunanjih športnih igrišč pri Osnovni šoli dr. Pavla Lunačka Šentrupert. Kot kaže, se je zgodba še bolj zapletla. Šentrupertski župan Andrej Martin Kostelec se je na podlagi strokovnega poročila odločil, da zavrne račun, ki ga je šola poslala občini za poplačilo investicije, izvajalec del pa sedaj grozi s kazensko ovadbo.

Kazen pa bo doletela tudi Ivana Mikca iz Svetega Vrha pri Mokronogu, ki je kriv poskusa umora žene Anice, ki ga je želel izvesti na zahrbten in grozovit način, za kar mora za deset let v zapor. Tako je prejšnji teden razsodil senat novomeškega okrožnega sodišča pod vodstvom sodnice Melite Perko. Sodba še ni pravnomočna, obramba je že napovedala pritožbo.

Te in še številne druge zgodbe preberite v tiskani izdaji Dolenjskega lista!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava