Marko Kump drugi na uvodu v Ardene

13.4.2019 | 08:10

V francoskih Ardenih se je za Kumpa začelo odlično. Kaj pa bo danes in jutri? (Foto: Mario Stiehl)

Ardene, Novo mesto - Članska ekipa Kolesarskega kluba Adria Mobil se mudi v francoskih Ardenih na 45. izvedbi tridnevne dirke Circuit des Adrennes International. Začelo se je odlično, z 2. mestom Marka Kumpa.

Skoraj 189 kilometrov dolgo etapo je dobil Avstralec Kaden Groves (SEG Racing Academy), brez zapletov v samem zaključku pa bi novo zmago bržkone zabeležil Marko Kump. Priložnosti bo še nekaj, saj so na programu še tri etape, ena danes in dve v nedeljo, sporočajo iz KK Adria Mobil.

Marko Kump: "Prvi del etape je karavana vozila v zmernem tempu, kar nam je zelo ustrezalo. Zadnji del dirke pa je bil zaradi ozkih in slabih cest zelo zahteven in stresen, mi smo se v tem delu držali v ospredju. V ciljnem sprintu sem imel dovolj moči za zmago, vendar sem se zapletel in skoraj padel, zato sem zadovoljen tudi z drugim mestom."

Športni direktor Branko Filip: "Z drugim mestom Kumpa na današnji etapi sem zelo zadovoljen, prav tako sem zadovoljen z osredotočenostjo in aktivnostjo ekipe med etapo. Vozimo se po ozkih in valovitih ardenskih cestah, kjer je najpomembneje vožnja v ospredju skupine, da lahko kontroliramo dirko in se izognemo nevšečnostim. Današnja etapa bo vsebovala deset gorskih ciljev, kjer bo lidersko vlogo prevzel Žiga Grošelj."

L. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava