dolenjska

Šentjernejske policiste vodi Tamara Bizjak

15.4.2019 | 18:30 | I. Vidmar

Tamara Bizjak

Tamara Bizjak

Šentjernej - Šentjernejska policijska postaja nima več prvega moža. Prvič so na čelo njene posadke postavili policistko. Vodenje policijske postaje Šentjernej je danes prevzela Tamara Bizjak. Njena karierna pot se je  začela  leta  1995,  ko je zaključila šolanje v Tacnu. Pripravništvo je opravljala  na  Policijski postaji Novo mesto, potem pa je od leta 1996 do leta 2010 na Policijski postaji Trebnje  opravljala naloge policistke, vodje patrulje in policistke kriminalistke. Opravila je  tudi šolanje  in  pridobila naziv policijske inšpektorice. Med leti 2010 in 2013 je  bila na Policijski postaji Novo mesto vodja policistov kriminalistov,  od 2013 pa  pomočnica  komandirja za področje kriminalitete.

Robert Zupančič, ki je Policijsko postajo Šentjernej vodil zadnji dve leti, je od  marca  komandir Policijske postaje Novo mesto. Posle pa je Bizjakovi predal Alen Turk, pomočnik komandirja, ki je zadnji mesec vestno, odgovorno in uspešno opravljal tudi naloge komandirja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Pa še nekaj. Tamare Bizjak se nekateri še spominjate kot odlične odbojkarice novomeškega TPV, iz časov, ko so novomeške odbojkarice še kraljevale v prvi ligi. Tedaj se je pisala še Podolski. Prihaja pa iz policijske družine, saj je bil policist tudi njen oče.

‹ nazaj

Galerija (5)

IMG_5725
IMG_5731
IMG_5738
IMG_5745
IMG_5749

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava