dolenjska

ZSSS vabi na prvomajski srečanji

23.4.2019 | 16:00 | M. M.

Igor Iljaš, koordinator ZSSS

Igor Iljaš, koordinator ZSSS

Novo mesto - Na obeh tradicionalnih prvomajskih prireditvah v organizaciji Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) – območne organizacije Dolenjske, Bele krajine in Posavja bodo letos poudarili zaostanek rasti plač v primerjavi z gospodarsko rastjo in težave s pomanjkanjem delovne sile ter posledično skorajda suženjsko izkoriščanje tujcev. Praznik dela z obiskom enega od njunih srečanj običajno obeleži skupaj od pet do šest tisoč ljudi.

1. maja ob 11. uri ZSSS vabi na dve tradicionalni srečanji. Na Debencu pri Mirni bodo podelili priznanja zaslužnim sindikalistom, in sicer Eriku Kraševcu iz Urse Novo mesto (Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije), Mariji Fortun iz Doma starejših občanov Črnomelj (Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva), Niku Pižmu iz žužemberškega podjetja Kig Meplat (SKEI), Klemnu Goršetu iz Revoza (SKEI) in Petru Štreklju iz trebanjskega Trima (SKEI). Zbrane bosta nagovorila mirnski župan Dušan Skerbiš in generalni sekretar Sindikata delavcev trgovine Slovenije Ladislav Rožič, v spremljevalnem programu pa bodo nastopili Pihalni orkester Občine Trebnje z mažoretami, učenci OŠ Mirna in GŠ Trebnje ter ansambel Ceglar.

Istočasno bo proslava na Lisci, kjer bosta slavnostna govornika sevniški župan Srečko Ocvirk in sekretar Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije David Švarc. Nastopili bodo sevniška godba, domača folklorna skupina Spomin in ansambel Štajerci.

Vsake od omenjenih prireditev se po besedah sindikalista Igorja Iljaša tradicionalno udeleži po 2.500 do 3.000 ljudi. Kaj je Iljaš povedal o gospodarski klimi v regiji, izkoriščanju delavcev in negotovosti glede letošnjih regresov, pa podrobneje v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (4)

24.4.2019–11 (11) (22)OceniLojzekov stric 
Je včasih Kučan obiskoval take dogodke in kaj povedal v karirastih srajcah,sedaj ne hodi več ,če pa pride jev fraku obdan s kapitalisti iz foruma 21 ,to je naša realnost
24.4.2019 10 (22) (12)OceniTrue Truic 
Ti belogradist ugasni se že enkrat in ne smeti tu vedno na temo borbe proti okupatorju in domačim izdajalcem , čas te je že zdavnaj povozil. Koga še brigajo ta klerikalno fašistična nabijajoča sranja ...? dans so drugačni aktualni problemi ...če ne znaš to komentirat se raj stišaj, politka in zgodovina očitno nista tvoje področje. Lepe 1. majske praznike vsem...eden lepših praznikov v letu....
25.4.2019–10 (11) (21)OceniLojzekov stric 
True lepo si ugotovil da so drugi časi prej si gledal Kučana v karirasti srajčki zdaj še sam v fraku spremembe so očitne.Truic a ti hodiš v maškare ,
25.4.2019 10 (19) (9)OceniTrue Truic 
"Maškare" so teb omogočle da zdaj lahko tukaj "laprdaš"kolikor ti paše, če bi zmagal tvoj Dolfi bi se s časom sam še kadil lahko tam iz unga raufnka...lepe praznike tudi tebi, naj te opomnijo kako ti je sedaj lepo...lahko bi ti bilo drugače:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava