namig za premik

21. Blagoslov motoristov in motorjev, pri cerkvi

27.4.2019 | 10:00

- v vsakem vremenu

Društvo Motoristi za Motoriste danes združuje že 350 motoristk in motoristov iz vse Slovenije, avstrijske Koroške in Italije.

Navajamo nekaj osnovnih podatkov o MzM. Ustanovili so ga motoristi iz ribniškega konca, s prvotnim imenom MK Ribnčan. Kasneje, leta 2oo6, se je preimenoval v Društvo motoristi za motoriste (MzM), ki deluje na treh področjih: preventiva v prometu, pomoč žrtvam prometnih nesreč in reintegracija invalidov. Društvo je izpeljalo številne varne vožnje po Sloveniji, okrog 130 motoristov je obiskalo varno vožnjo na Vranskem, otrokom so po šolah razdelili okrog 500 svetlečih brezrokavnikov,… Do sedaj je društvo razdelilo preko 80.000 € finančne pomoči žrtvam prometnih nesreč, pomagalo je tudi motorističnim prijateljem na Hrvaškem, Srbiji, Bosni, Italiji, Avstriji.

Posebej je MzM znan po organizaciji velikih potovanj po Sloveniji in okoliških državah. Največje in najbolj odmevno je bilo potovanje v Rim in Vatikan k papežu Frančišku, ko ga je obiskalo 250 motoristov in 50 prejemnikov pomoči MzM.

MzM je začetnik Blagoslovov motoristov v Sloveniji. Pater Niko, sam navdušen motorist, vsako leto spregovori tisočim motoristov na Novi Štifti in drugod po Sloveniji.

Leto 2018 je bilo jubilejno, ko je MzM organiziral veliko dobrodelno prireditev in je gostil številne znane ljudi iz sveta motociklizma, prometa, športa, glasbe in drugih področij, ki zadevajo motoristično srenjo. Zanimiva je bila razstava 20-ih blagoslov!

V kolikor ste motorist za motorista, v kolikor ste dobrodelni, ste vabljeni

v soboto, 27.4.2019, na 21. Blagoslov motoristov na Novo Štifto pri Sodražici.

Veliko se bo dogajalo, ne bo vam žal prazničnega dneva preživeti v družbi sebi enakih. Če bo slabo vreme, ste dobrodošli tudi z avti.

Razmišljajmo in vozimo tudi v duhu vsakoletnih MzM sporočil:

Hvala ne, vozim! Telefoniraj - ali vozi! Odgovoren motorist! NE sekaj ovinkov!

Ustavi konje pred zebro! Kaj pa smerokaz? Cesta NI dirkališče!

‹ nazaj