šport

Krčani prekinili niz porazov

7.5.2019 | 08:30 | M. Ž., STA

Foto:  spletna  stran NK Krško, arhiv DL

Foto: spletna stran NK Krško, arhiv DL

Celje, Krško - Nogometaši Celja in Krškega so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. Celjani, ki se borijo za evropska tekmovanja, so gostili Krčane, ki se skušajo izogniti zadnjemu mestu in izpadu v drugo ligo. Čeprav je Krčanom uspelo prekiniti niz treh porazov, so kljub temu še vedno devet točk za predzadnjo Gorico, Celjani pa so ohranili četrto mesto, ki prinaša nastop v Evropi.

V prvem polčasu so bili nekaj boljši tekmeci Celjani, ki so si priigrali več obetavnejših akcij oziroma strelov, med dejavnejšimi je bil Dario Vizinger, ki je predvsem v 24. in 40. minuti opozoril nase s streloma iz bližine, a neuspešno. Eno lepo priložnost pa je zapravil tudi Rudi Požeg Vancaš, ko je z leve strani meril mimo gola.

Gosti, ki so prvič zagrozili v 21. minuti, ko je strel Anteja Vukušića blokirala domača obramba, so v 45. minuti izpeljali protinapad, ki ga je s strelom zaključil Ante Kordić, Metod Jurhar pa je bil na mestu.

Celjski vratar je posredoval tudi v 47. minuti, ko je sprožil Robert Jandrek. Jurhar je bil na mestu tudi po prostem strelu Marca Da Silve, streljal je z več kot 20 metrov, v 50. minuti.

Na drugi strani je Požeg Vancaš v 51. minuti znova z leve strani žogo poslal mimo druge vratnice, Luka Volarič pa je zatem z 20 metrov žogo poslal čez prečko celjskih vrat.

V 60. minuti je bil Žiga Frelih pozoren po poskusu Vizingerja, v 65. minuti pa je zaradi poškodbe iz igre moral prvi igralec Celja Požeg Vancaš.

Novo priložnost so si nato prvi priigrali Krčani, Luka Vekić je v 87. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, Jurhar pa je žogo znova odbil, so povzeli dogajanje na zelenici na STA.

Krčani bodo v 32. krogu v soboto gostili Muro.

* Stadion Z'dežele, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vukan.

* Strelci: /.

* Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Zaletel, Brecl, Pišek, Pungaršek (od 85. R. Štraus), Cvek, Požeg Vancaš (od 65. Ibišević), D. Štraus (od 55. Novak), Vizinger.

* Krško: Frelih, Štefulj, Ilić, Cetina, Volarič, Perić (od 46. Jandrek), Petrović, Da Silva, Kordić (od 79. Sokler), Volaš (od 83. Vekić), Vukušić.

* Rumena kartona: Požeg Vancaš, Ibišević.

* Rdeči karton: /.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava