dolenjska

Je obvezno cepljenje prisila ali privilegij?; Občani želijo zdravstveno postajo

8.5.2019 | 19:00

Je obvezno cepljenje prisila ali privilegij?; Občani želijo zdravstveno postajo

Ošpice so nekdaj veljale za skorajda izkoreninjeno bolezen v Evropi, a v zadnjih dveh letih zaznavamo porast števila okuženih. To skrbi strokovnjake, saj so izbruhi bolezni v državah, ki so pred tem to bolezen že izkoreninile. Novi pojavi ošpic naj bi bili posledica vedno manjše precepljenosti, ki tudi v Sloveniji v zadnjih letih pada. Je torej obvezno cepljenje proti nalezljivim boleznim nesmiselna prisila ali privilegij? Podrobneje o tem v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Društvo Novo mesto je na Direkcijo za infrastrukturo aprila naslovilo odprto pismo, s katerim opozarja na »nezavidljivo stanje« Ločenskega mostu. Opozorilo je tudi na slabosti tamkajšnje prometne signalizacije, vključno s pogostimi okvarami semaforjev, in statično analizo mostne konstrukcije. Ta je namreč pokazala, da most dodatnih posegov brez temeljite prenove ne zdrži. Kaj odgovarjajo na DRSI in kaj na novomeški občini, boste izvedeli ob branju časopisa.

Tako kot jo imajo na Mirni in v Mokronogu, si tudi v občini Šentrupert želijo zdravstvene postaje. Župan Andrej Martin Kostelec se je po nastopu funkcije zavzel za njeno ureditev, saj je mnenja, da si občani zaslužijo zdravstveno oskrbo v domačem kraju. Kdaj in kje jo načrtujejo? Odgovor poiščite v tiskanem Dolenjcu, kjer izveste še marsikaj drugega.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava