kronika

Migranti naj bi v Beli krajini ugrabili domačina

9.5.2019 | 08:00 | M. Ž., STA

Foto: M. G., Arhiv DL

Foto: M. G., Arhiv DL

Črnomelj - Skupina migrantov naj bi v Beli krajini ugrabila domačina, ko je ta delal v vinogradu, je včeraj poročal spletni portal Siol.net, ki se pri tem skliceval na izjavo hčere domačina. Zvezali naj bi ga z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili proti Italiji. Pri Sežani naj bi ga izpustili in pot čez mejo nadaljevali sami. V Italiji naj bi jih nato prijeli italijanski policisti, je sinoči navedla STA.

S Policijske uprave Novo mesto so včeraj za portal sporočili, da policisti o dogodku zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine. Kot so še zapisali, v tem trenutku podrobnosti ne morejo pojasnjevati, bodo pa to storili, takoj ko bo mogoče. Uradne potrditve dogodka tako še ni.

Ugrabitev 79-letnega domačina naj bi se zgodila v bližini vasi Mali Nerajec v Beli krajini, ko je ta delal v vinogradu, je za portal zatrdila njegova hči. Ugrabili naj bi ga štirje migranti. Dodala je še, da njen oče ni poškodovan in da je bil po dogodku na pogovoru na policijski postaji v Sežani.

Dodano ob 9.25:

S Policije so sporočili, da bodo več informacij podali na novinarski konferenci, ki bo ob 12. uri. Dodali so, da je včeraj pozno popoldne bil operativno-komunikacijski center v Kopru obveščen, da so neznanci iz vozila izpustili zvezanega starejšega moškega, ki naj bi mu pred tem ukradli vozilo in odvzeli ključe zidanice v Beli krajini. Moški se je po tem zatekel k bližnjim stanovalcem, ti pa so obvestili policijo in svojce. Stekla je intenzivna kriminalistična preiskava v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi, s pomočjo katerih so bili storilci tudi prijeti.

‹ nazaj

Komentarji (6)

9.5.2019 5   (7)   (2)   OceniJožko 
"Stekla je intenzivna kriminalistična preizkava ..." Aha, zdaj pa bo, samo še odločit je treba, kako to drhal, ustaviti na meji. Drugače kot na Kunstljev način, gospoda, ne bo šlo ! Slej ko prej. Eni pa še vedno, v taki, za ljudi v obmejnem območju tragični situaciji, slavijo Dan zmage. Raje se vprašajmo, kdaj bomo slavili dan, ko bo preprečena invazija hord drhali na slovensko ozemlje.
9.5.2019 1   (1)   (0)   Oceniivolon 
Bo treba naslov spremeniti, iz naj bi v so ugrabili ... No, država nas ne varuje dovolj, zato sem, sicer nerad, prisiljen sprejeti določene ukrepe.
9.5.2019Ocenimiha 
Sem tudi jaz opazil, da se je tisti "baje" in "naj bi" kar dolgo časa pojavljal v naslovih in besedilih. In neverjetno, je tudi uspelo, folk ni verjel tej zgodbi... celo obratni so bili odzivi nato.
9.5.2019 1   (1)   (0)   Ocenipejpr 
Gamad! Tomičeva, ki baje vsako leto sprehaja svojo vrečo bolh po Metliki in njeni okolici, bi lahko patruljirala ob meji. Ker to so njeni doktorji in inženirji, bi se krasno ujeli z njo. Da jim jebem vse po vrsti. Strga se mi, da vidm prizor, ko bi zapečenci nekoga zvezanega trpali v avto.
9.5.2019 1   (1)   (0)   OceniDusan Pak 
Ne vem zakaj ne pošljejo na meje VOJSKO dati jim proste roke ko prestopi mejo ga pospravi z metkom naj ima dovoj municije.
9.5.2019OceniTrue Truic 
Vojsko je treba imet. In to bolje opremljeno ter številčnejšo. ravno tako policijo. Varnostne službe isto...vse to stane. Do sedaj ni. Radi smo država s cvetočim gospodarstvom za te zadeva pa ni denarja , časa in naklonjenosti oz. volje. To je že od nekdaj veljalo v Slo. Ščitili nas bodo drugi....:) ja pa jade. Ta segment družbe je bil dolgo zapostavljen in slabo plačan. Ni čudno. Kateri vojak , policaj , varnostnik itd ...bo za 700/800 eur nastavljal glavo, da bo neki podjetnik dobrostoječi na ta račun grmadil milijone, žal mu bo pa investirati v zaščito in varnost:)...ko se začnejo dogajat take zadeva pa panika ter vik in krik...narobe svet smo mi. vsaka pametna država spoštuje in podpira SVOJO VARNOST. Saj je ta tista , ki omogoča razvoj celotne družbe. Ne moreš hrepeneti po milijonih in ne poskrbeti za njihovo varno uporabo in uživanje;) Pri nas se ravno to dogaja....po tem ni in ne bo čudno da bo takih dogodkov v prihodnje vse več.Če hočeš nekaj imeti moraš v to investirati,. V našo VARNOST se premalo investira in se je ne spoštuje ter podpira dovolj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava