dolenjska

Možnost zaposlovanja za Rome - jo bodo izkoristili?; Oživljanje starega mestnega jedra - kje je zdaj tisti predal?

15.5.2019 | 18:00

Možnost zaposlovanja za Rome - jo bodo izkoristili?; Oživljanje starega mestnega jedra - kje je zdaj tisti predal?

Pošta Slovenije se že nekaj časa spoprijema s težavo pridobivanja novih zaposlenih. Osnovni razlog je pomanjkanje kadrov na trgu delovne sile, tako da ustrezne kandidate iščejo tudi v tujini, po dobri izkušnji pa nove delavce išče tudi v romski skupnosti. Zato je v Novem mestu predstavila zaposlitvene možnosti za zaposlovanje Romov. Ali so ti izkazali interes za delo, preberite v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Prihodki v regijskih gospodarskih družbah so se lani povečali za 10 odst., čisti dobiček za 17 odst., povprečne plače pa za 4 odst. Plače v Novem mestu so za 60 odst. višje od tistih v Črnomlju ali Metliki, kažejo podatki, ki jih je na torkovi novinarski konferenci predstavila vodja novomeške izpostave Ajpesa Jelka Lugarič.

Najpomembnejša tedenska dogodka, ugrabitev Mirka Moravca in odprtje Glavnega trga v Novem mestu, s katerega objavljamo tudi obširno fotoreportažo, samo za tiskano izdajo komentirajo naši novinarji Boris Blaić, Igor Vidmar in Mirjam Bezek Jakše.

Mnogo je stvari, ki jih boste našli le v tiskani izdaji Dolenjskega lista, zato ne pozabite, da je četrtek dan za najboljše prijatelje!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava