Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
četrtek, 25. april 2024
08:30 Zaključna prireditev Rastoče knjige, OŠ Drska Novo mesto
17:00 Delavnica - Mojca Koman: Kulinarika in zelišča, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
17:00 Plesno-glasbena predstava "Juri Muri v Afriki pleše", KCJT Novo mesto
18:00 Nastja Vidmar: Plavanje s kiti v Arktičnem morju Norveške, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
19:00 Pogovorni večer z Martinom Golobom, večanmenska dvorana Dvor
VečBela krajina
četrtek, 25. april 2024
16:00 Tržnica projektov, OŠ Semič
17:00 Kako je Črnomelj dobil ime? (dramska igra strokovnih delavcev Vrtca Črnomelj), KD Črnomelj
18:00 Hudičev ples - Prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in 80-letnici požiga Metlike ter okoliških vasi, KD Metlika
19:00 Odprtje slikarske razstave "Mitologija Bele krajine", KC Semič
petek, 26. april 2024
18:00 Rojstnodnevni koncert partizanskega pevskega zbora in slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, KC Semič
VečPosavje
četrtek, 25. april 2024
18:00 Sanjski muzikal Polna luna, KD Krško
petek, 26. april 2024
17:00 Osrednja občinska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in odprtje razstave likovnih del 34. otroškega likovnega extempora, OŠ Kostanjevica na Krki
sobota, 27. april 2024
10:00 Borčevska proslava, pri Domu krajanov Sromlje
nedelja, 28. april 2024
10:00 Osrednja občinska slovesnost v počastitev zgodovinskih dogodkov Malkovec 2024, pri Vinskem dvoru Deu Malkovec
ponedeljek, 29. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
Več18.5.2019 | 12:40 | M. L.
Dogodek so pripravili v okviru predmeta Management prireditev, ki ga predava Katja Čanžar (levo). Tretja z leve Mira šuler, predsednica društva Harmonija. (Foto: M. L.)
Brežice - Fakulteta za turizem Brežice je nedavno organizirala dogodek Slovenija gre skozi želodec: okusimo tradicijo.
Pod tem naslovom so študenti 2. letnika visokošolskega strokovnega programa Turizem, v sklopu študijskega predmeta Management prireditev predstavili tradicionalne jedi iz Osrednje Slovenije, Gorenjsko, Primorske, Štajerske, Pomurja in jugovzhodne Slovenije. Udeležence iz Slovenije in Hrvaške sta med drugimi nagovorila dekan fakultete Boštjan Brumen in Katja Čanžar, predavateljica predmeta Management prireditev. Po dekanovih besedah je letošnja skupina drugih letnikov, ki so v okviru predmeta Management prireditev pripravili ta kulturno kulinarični dogodek, daleč najboljša skupina. »Izjemno so dobri, najboljši do sedaj. Presenetili so me, ker dosedanje generacije tega niso počele na tako visoki ravni. Pripeljali so vrhunsko, petzvezdično kulinariko iz celotne Slovenije, vsi okusi, ki jih v Sloveniji označujemo za svoje, so danes tukaj. Kdor je obiskal te naše stojnice, je res lahko vesel in tudi poskusi, kaj Slovenija ima za ponuditi. Neverjetno, kako majhen prostor in tako velika raznolikost. Res imamo našim gostom kaj ponuditi,« je rekel dekan.
Prepričan je, da bodo diplomanti fakultete ob znanju, ki so ga že pridobili pri študijskem predmetu, in svojih novih izkušnjah znali naše posebnosti dobro predstaviti gostu, predvsem tujemu. In predvsem to primerno zaračunati. Bistveno, kar danes še manjka v našem turizmu je, da ne znamo tega, kar imamo vrhunsko, tudi za vrhunsko ceno prodati. Prepoceni se prodamo,« je dejal dekan.
Omenjenemu dogodku so dali tudi dobrodelno noto, saj so zbirali prostovoljne prispevke za Društvo za medsebojno pomoč Harmonija.
Galerija (18)
Slika 1: Dekan Fakultete za turizem Brežice Boštjan Brumen (Foto: M. L.)
Slika 2: Dogodek so pripravili v okviru predmeta Management prireditev, ki ga predava Katja Čanžar (levo). Tretja z leve Mira šuler, predsednica društva Harmonija. (Foto: M. L.)
Slika 3: Študenti so ponudili slovenske posebne jedi. (Foto: M. L.)
1/18: IMG_3082
2/18: IMG_3083
3/18: IMG_3084
4/18: IMG_3085
5/18: IMG_3088
6/18: IMG_3089
7/18: IMG_3090
8/18: IMG_3091
9/18: IMG_3092
10/18: IMG_3093
11/18: IMG_3094
12/18: IMG_3095
13/18: Foto Lara Cafuta (1)
14/18: Foto Lara Cafuta (2)
15/18: Foto Lara Cafuta (3)
16/18: Foto Lara Cafuta (4)
17/18: Foto Lara Cafuta (5)
18/18: Foto Lara Cafuta
Povezane objave
Ocene komentarjev