FOTO: Hudo poškodovan motorist umrl v bolnišnici

19.5.2019 | 17:40

Žal je na naših cestah znova ugasnilo življenje. (Foto: Lojze Bojanc)

Žal je na naših cestah znova ugasnilo življenje. (Foto: Lojze Bojanc)

Foto: Lojze Bojanc

Foto: Lojze Bojanc

Novo mesto - Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so nekaj pred 13.30 bili obveščeni o prometni nesreči v Velikem Cerovcu na cesti Novo mesto - Metlika, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik avtomobila. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PPP Novo mesto je 46-letni motorist peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki, v Velikem Cerovcu pa v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in drsel po nasprotnem smernem vozišču. Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu.

46-letni motorist je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju PU Novo mesto. V prometni nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, v mesecu marcu pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec.

V zadnjih petih letih je na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 14 motoristov. Devet prometnih nesrečah se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje je bila vzrok štirih nesreč s smrtnim izidom, v eni pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu.

"Motoriste pozivamo k strpni in varni vožnji. Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri se naj prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti in trezni ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu," so opozorili na PU Novo mesto.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava