kronika

Cesta Novo mesto-Metlika kar dvakrat zaprta zaradi nesreč

19.5.2019 | 18:45 | M. Ž.

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

Danes sta se ne cesti Novo mesto-Metlika zgodili kar dve prometni nesreči, zaradi katerih je bila tudi zaprta cesta. Žal je ena od njih terjala tudi smrtno žrtev, motorist, ki je bil udeležen v nesreči z osebnim vozilo okoli 13.30 je namreč, kot so sporočili iz PU Novo mesto, kasneje umrl v novomeški bolnišnici.

Prva nesreča se je na omenjeni cesti zgodila ob 9.53 v Dolnji Težki Vodi, v njej pa so trčila tri osebna vozila. Po poročanju novomeškega regijskega centra za obveščanje so gasilci GRC Novo mesto zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih do reševalnih vozil ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine po cestišču. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so tri poškodovane osebe odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec CGP Novo mesto je počistil cestišče in postavil prometno signalizacijo za obvoz vozil.

Tudi v že omejeni nesreči nekaj ur kasneje so gasilci GRC Novo mesto zavarovali mesto dogodka, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in očistili cestišče ter pomagali policistom pri usmerjanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je, kot že zapisani, podlegel poškodbam. Na kraju je bil prisoten tudi dežurni delavec cestnega podjetja.

Na avtocesti v odbojno ograjo

Na avtocesti pri izvozu Trebnje-vzhod, v smeri proti Ljubljani, se je ob 17.06 osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo in obstalo na prehitevalnem pasu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Trebnje so zavarovali mesto dogodka, odmaknili vozilo na odstavni pas in odklopili akumulator. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju pregledali dve osebi. Delavci DARS-a so postavili prometno signalizacijo in počistili cestišče.

Vozilo ujeto med drevesi

Ob 12.39 pa so v nesreči posredovali tudi gasilci PGD Sevnica. Na relaciji Tržišče-Boštanj pri naselju Jelovec v občini Sevnica je osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo ujeto med drevesi. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, preprečili iztek motornih tekočin, odstranili dve drevesi in s tehničnim posegom vozilo izvlekli na cestišče. Iztekle motorne tekočine so posuli z vpojnimi sredstvi, počistili cestišče in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in avto vleki pri odstranitvi vozila. Poškodovanih ni bilo.

Voda tekla po knjižnici

Ob 6.08 so gasilci PGE Krško posredovali v Valvasorjevi knjižnici v Krškem, kjer je zaradi napake na vodovodni napeljavi prišlo do izteka vode po prostorih knjižnice. Gasilci so zaprli dovodni ventil, na prosto iznesli tekstilne talne obloge in iz prostorov izsesali okoli štiristo litrov vode. Zaradi možnih težav z električno napeljavo so na kraj napotili tudi dežurnega pri podjetju Elektro Celje.

‹ nazaj

Komentarji (7)

19.5.2019 19 (19) (0)Oceniklemen 
Jst mislim da se ta država prav norčuje iz jugovzhodne regije. Nazadnje smo dobili avtocesto, imamo najslabšo železnico in vlake, poleg tega ta železnica ne povezuje celotne regije. Ne povezuje Dolenjske s Kočevsko niti s Posavjem, kaj šele s kako drugo večjo regijo. Tudi s cestami je podobno, razen AC se lahko za vse ostale ceste na tem področju reče, da niso vredne vplačanim davkom in ustrezajo standardom iz prejšnjega stoletja. Potem se pa take zadeve dogajajo, Belokranjci pa so itak sploh odrezani od sveta in temu primerno tudi njihov razvoj, ljudje se pa odseljujejo. Potem pa gledaš, kako sprejemajo odločitve o drugem tiru na Primorskem, ki itak že ima vse prometne infrastrukture, medtem ko so vse trase 3. razvojne osi zastale in tudi vprašanje, če bodo sploh kdaj realizirane. Prav zanimivo mi je, kako daje država prednost tranzitnem tovornem prometu, od katerega Dolenjci ne bomo imeli nič, razen morda onesnažene okolice in seveda pravico plačevanja davkov, ki bo šel drugam, medtem ko tretjo razvojno os, ki veliko pomeni ljudem in razvoju posameznih delov Slovenije postavlja na "drugi tir". Seveda potem se pa dogajajo take nesreče, in jasno bo treba hitro postaviti policiste na cesto, da bodo lovili ljudi, ki se vozijo maničnih 57 km/h po razrukanih cestah...
19.5.2019 5 (5) (0)Ocenidamjan 
Dobr si to napisal, vse je res.
20.5.2019 1 (2) (1)OceniJožko 
Rešimo se kolon prek Gorjancev. Naredimo cesto skozi hrib v Belo krajino in jo povežimo s Hrvaško avtocesto in dobili bomo še bistveno več tranzitnega prometa proti jugu. Torej še več kolon in onesnaževanja brez nekega bistvenega doprinosa regiji, ker vse bo hitelo po bližnjici na jug in to po mnogo premajhni cesti, ki smo jo zgradili za tak tranzit neračunajoč nanj. Torej imeli bomo še več problemov, vendar bomo imeli cesto tretje razvojne osi ali kaj že. :-)) Saj to hočete ali kaj ?
20.5.2019 2 (2) (0)Ocenimiha 
Dvomim, da bi bilo več tranzitnega prometa, če bi bila normalna cesta pod Gorjanci. Enostavno vsi ki hočejo v Bosno, gredo že zdaj v Bosno :)
20.5.2019OceniJožko 
Ne gre samo za Bosno ampak to bo najkrajša pot proti jugu EU iz smeri severa in zahoda EU. In to bodo koristili. Že sedaj je kolona preko Gorjancev, potem pa bo tega še več. Vsekakor dolg čas na tej cesti ne bo, ko ta bo, če sploh bo :-)
21.5.2019OceniMatej83 
Nekdo je enkrat zapisal, da dolenjci plačujemo zato ker smo množično podprli desno oblast. in jaz se s tem strinjam.žal.ko bomo postali bolj liberalna regija bo lažje
23.5.2019 1 (1) (0)Ocenixxx 
G2 105, tukaj bi morali prvo prepovedati tranzitni kamijonski prevoz. Ker s tem ko kamijoni vozijo v HR, BiH, se losajo cestnine pri nas in v HR, BK od tega nima nič, razen uničenih cest, Kamijonski promet se pa sam povečuje,

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava