kočevsko-ribniško

Na Kočevskem veliko dela z odpravljanjem posledic sinočnjega neurja

12.6.2019 | 10:30 | M. Ž.

Tako je bilo sinoči v Poljanski dolini ob Kolpi (Foto: FB Poljanska dolina ob Kolpi)

Tako je bilo sinoči v Poljanski dolini ob Kolpi (Foto: FB Poljanska dolina ob Kolpi)

Kočevje - Poročali smo že o neurju s točo v občini Črnomelj, največ škode pa je sinoči na južnem delu države bilo v občini Kočevje, kjer predvidevajo, da bodo škodo na poškodovanih stanovanjskih stavbah odpravili še danes, na gospodarskih poslopjih pa prihodnje dni.

Namestnik poveljnika kočevske civilne zaščite Igor Kalinič je za STA povedal, da je toča najhuje prizadela kraje Čeplje, Jelenja vas, Predgrad in Dol. Predvsem gre za poškodbe strešnikov na nekaj več kot 130 stavbah. Na posamezni stavbi je poškodovanih od 20 do sto strešnikov, je dodal.

Prvi konvoj pomoči z 12 vozili in skupaj 45 gasilci z vso potrebno opremo se je na teren odpravil danes ob sedmi uri zjutraj, hkrati pa so aktivirali lokalne gasilce, ki si po omenjenih krajih ob 7.30 začeli z odpravljanjem škode oz. s pokrivanjem streh z nadomestnimi strešniki ali z zaščitno folijo, navaja STA.

Če ne bo kakšnih večjih težav, naj bi škodo na poškodovanih stanovanjskih stavbah odpravili oz. jih zavarovali še danes, takoj zatem pa bodo na vrsti še gospodarska poslopja. Skupne škode sicer še niso ocenili, je še dejal Kalinič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava