Pijan trčil v kolono

14.6.2019 | 10:00

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

S PU Novo mesto danes vnovič poročajo o pijanem povzročitelju prometne nesreče. Ta se je zgodila sinoči okoli 18.30 v Dolenji vasi pri Krškem.

Krški policisti so ugotovili, da so v nesreči udeležena štiri vozila, trčenje pa je povzročil 50-letni voznik avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kolono treh vozil, ki so ustavila na cesti, ker je pred njimi voznik zavijal levo.

V nesreči se je lažje poškodoval voznik drugega avtomobila, v katerega je trčil povzročitelj, in potnica v njegovem vozilu. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligrama alkohola. Policisti ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ostal brez avta

Črnomaljski policisti so med dopoldansko kontrolo prometa v Semiču ustavili voznika avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 32-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomili v skladišče

V okolici Novega mesta je v zadnjih treh dneh nekdo vlomil v skladiščni prostor in ukradel visokotlačni čistilec. Škode je za okoli 200 evrov.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava