Jekleni športni poligon tudi v Krškem

15.6.2019 | 15:00

Jekleni športni poligon je na stadionu Matije Gubca (Foto: Arhiv OKS)

Krško - Skupina SIJ, ki poleg vrhunskega športa podpira tudi jekleno voljo rekreativnih športnikov, v skupnostih po vsej Sloveniji omogoča vse bolj priljubljeno t. i. ulično vadbo na jeklenih športnih poligonih, ki so plod lastne izdelave. Včeraj so tako krajanom Krškega in okolice v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez (OKS-ZŠZ) in v družbi olimpionika Primoža Kozmusa predali v uporabo jekleni športni poligon na stadionu Matije Gubca, so sporoči iz OKS.

Najuspešnejši slovenski atlet vseh časov, dobitnik zlate kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 in srebrne v Londonu leta 2012, je o moči jeklene volje v najtežjih trenutkih na svoji športni poti povedal: »Mladim želim olajšati pot, da ne bodo počeli istih napak, kot sem jih počel sam, pa ne le v atletiki, ampak tudi v življenju na splošno,« in dodal: »Naučiš se, da moraš za dosego cilja veliko delati, da stvari ne padejo same z neba, navadiš se discipline in delovnih navad. Običajno moramo ljudje doživeti najhujše, da začnemo drugače razmišljati. Razvoj dojemanja življenja pa je lahko preko športa veliko lažji kakor preko kakšnih hujših stvari ali stisk.«

Ob poligonu v njegovo čast stoji tudi tabla s predstavitvijo Primoževe bogate športne poti. Takšne table bosta OKS in Skupina SIJ v okviru projekta Jeklena volja v čast lokalnim športnikom postavila ob vseh prihodnjih in tudi že obstoječih poligonih.

Kot so orisali v sporočilu za javnost, je v vsak poligon, sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi, vloženih 300 delovnih ur. V Krškem je deveti po vrsti. »Vadba na tem poligonu bo marsikomu v izziv, da bo na njem preizkušal svoje zmogljivosti. Pot do doseženega cilja ni nikoli lahka, za vsak uspeh, za doseganje svojega maksimuma na kateremkoli področju – športnem, izobraževalnem, kulturnem ali poslovnem – je potrebna jeklena volja. Jeklena volja je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ – Slovenske industrije jekla, s postavitvami poligonov za vadbo na prostem pa želimo jekleno voljo prebujati tudi v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji,« je povedala Katja Krumpak, vodja projekta Jeklena volja v Skupini SIJ.

Dogodka se je udeležil tudi podpredsednik krovne športne organizacije na Slovenskem, mag. Janez Sodržnik, predsednik Strokovnega sveta športa za vse, ki je poudaril, da je »podpora športu na lokalni ravni je strateška naloga OKS-ZŠZ in prav s postavitvijo zunanjih športnih poligonov prispevamo k izboljšanju pogojev za športno aktivnost ljudi v lokalnih okoljih«.

Zbrane je pozdravil tudi podžupan Občine Krško Silvo Krošelj, ki ga veseli, da bo nov športni poligon, ki je rezultat sodelovanja OKS-ZŠZ, skupine SIJ in Občine Krško obogatil športno ponudbo stadiona Matije Gubca. »Športne naprave na prostem bodo na voljo vsem uporabnikom, od najmlajših do najstarejših. Upamo, da bo privabil veliko novih aktivnih uporabnikov za rekreacijo, da bodo krepili svojo jekleno voljo, predvsem pa nekaj naredili za svoje zdravje.«

Predsednik OKS Bogdan Gabrovec pa je med drugim poudaril: »To je še eden v vrsti že delujočih jeklenih poligonov za vadbo na prostem, ki jih Skupina SIJ podarja lokalnim skupnostim po vsej Sloveniji. Upam in verjamem, da bo tudi ta v Krškem polno zaživel in v kratkem postal prava dodana vrednost za vse krajane Krškega in okolice, ki bodo z vadbo na teh orodjih poskrbeli za svoje zdravje in fizično kondicijo.«

V okviru partnerstva z OKS načrtujejo v Skupini SIJ po Sloveniji postaviti skupno enajst poligonov, so še navedli v sporočilu za javnost.

M. Ž., Foto: Arhiv OKS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava