dolenjska

Kdo bo vodil Zavod Novo mesto?

18.6.2019 | 13:05 | M. Martinović

Dolores Kores (Foto: osebni arhiv)

Dolores Kores (Foto: osebni arhiv)

Jasni Dokl Osolnik mandat v.d. direktorja Zavoda Novo mesto poteče s koncem julija. V kolikor bo s predlogom komisije danes popoldne soglašal občinski svet MO Novo mesto, jo bo za leto dni na tej funkciji nasledila Dolores Kores. (Foto: I. V., arhiv DL)

Jasni Dokl Osolnik mandat v.d. direktorja Zavoda Novo mesto poteče s koncem julija. V kolikor bo s predlogom komisije danes popoldne soglašal občinski svet MO Novo mesto, jo bo za leto dni na tej funkciji nasledila Dolores Kores. (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Kot je znano, je po izvolitvi za župana občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar odstopil s funkcije direktorja Zavoda Novo mesto, na predlog župana Gregorja Macedonija pa to nalogo od letošnjega februarja naprej in s soglasjem občinskega sveta kot vršilka dolžnosti opravlja Jasna Dokl Osolnik, sicer direktorica Dolenjskega muzeja Novo mesto. O njenem nasledniku oz. naslednici bo na današnji seji odločal občinski svet.

Predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Boštjan Grobler je za Dolenjski list še marca povedal, da so na razpisu za direktorja prejeli deset vlog in da sledijo individualne predstavitve ter vrsta testiranj kandidatov, ki se bodo uvrstili v ožji izbor. Po naših neuradnih podatkih so nato aprila in maja izbirali med tremi kandidati, komisija pa se je vnovič sestala včeraj popoldne.

»Postopek smo zaključili brez izbora novega direktorja,« je danes za naš časopis povedal Grobler in nadaljeval: »Med vsemi je izstopala ena kandidatka, Dolores Kores. Na koncu smo se odločili, da ji ponudimo enoletni mandat kot vršilki dolžnosti direktorja, z res veliko željo, da se v tem času izkaže.« Po njegovih besedah bo po tem sledil nov razpis za direktorja.

Mag. Dolores Kores je Novomeščanka, zaposlena kot raziskovalka na Centru za politološke raziskave na Fakulteti za družbene vede. Zaključila je študij zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in MBA na mednarodni šoli za poslovne vede z Bleda (IEDC-Bled School of Management), poklicno pa delovala v različnih domačih in tujih zavodih, kjer je delovala na področjih turizma, socialnega podjetništva ipd.

Dokl Osolnikovi mandat v.d. direktorja Zavoda Novo mesto sicer poteče s koncem julija.

‹ nazaj

Komentarji (3)

25.6.2019 2 (2) (0)OceniTrue Truic 
Kakšno je to heb. neumnega Nm folka u glavo, je naravnost fascinantno ....da v 5tih letih ne morejo ustoličit dir.tako imenovanega "ZAVODA" ki kroji usodo družbenega, kulturnega in športnega življenja občanov, nastavljajo svoje WD začasne direktorje- to je višek norčevanja in samopašnosti ter heb. pohlevnega sluzastega nm folka v glavo :) In prav je tako....to si tudi zasluži ta "tiha večina".! Mimogrede kaj se sedaj dogaja s Hišo športa, Narodnim domom? kako posluje Velodrom in kdaj bo odprt Patriot v bivši Pacific discoteki na Novem trgu ??? WD direktorji pa tiho...kakšno plačo prejemajo in koliko je na novo zaposlenih v zavodu ter kakšna je trenutno bilanca poslovanja?
25.6.2019Oceniklemen 
Odgovor je morda skrit v videu: https://www.youtube.com/watch?v=E1JplpqHkPw
25.6.2019Oceniklemen 
Lahko pa da je tudi kaj v temle: https://www.youtube.com/watch?v=m8DDs6v-_r4 čist na koncu ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava