kronika

Z 2,4 promila alkohola trčil v drevo

19.6.2019 | 09:25 | M. Ž.

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

Črnomaljski policisti so sinoči okoli 19.30 obravnavali prometno nesrečo v okolici Črnomlja. Ugotovili so, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,14 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, ki so ga policisti zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročil nesrečo, preizkus alkoholiziranosti odklonil

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 11.30 obveščeni, da naj bi močno pijan voznik na Topliški cesti v Novem mestu z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu in trčil v zapornico na parkirnem prostoru. Na kraju so izsledili 52-letnega voznika in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugim vozilom. Avtomobil so zasegli, kršitelja pa odpeljali v prostore za pridržanje. O vseh kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Po avtocesti vijugal z več kot dvema promiloma alkohola

Sinoči nekaj po 20. uri je občan policiste obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti v smeri proti Obrežju vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so 44-letnega voznika iz Hrvaške izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek k sodniku za prekrške.

Bil je prehiter, pa še napihal je

V naselju Zgornji Obrež so policisti v včerajšnjih jutranjih urah izvajali meritve hitrosti in ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost za 29 km/h. Med postopkom so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,39 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1600 evrov ter izrekli 17 kazenskih točk.

Pod vplivom alkohola in drog

Med kontrolo prometa v okolici Brežic so nekaj po 11. uri ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,45 miligramov alkohola. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test za droge, ki je bil prav tako pozitiven. Ugotovili so še, da voznik iz Ljubljane nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Vozilo so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog v višini 2420 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

82-letna voznica odvzela prednost kolesarju

Sinoči nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarja in voznice avtomobila v Dobovi. Brežiški policisti so ugotovili, da je 82-letna voznica v križišču odvzela prednost 48-letnemu kolesarju iz Hrvaške. Kolesar je po trčenju padel, lažje poškodbe so mu oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Ob 1200 evrov

V kraju Dolž je v noči na torek nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel 1200 evrov.

Štirje tujci nezakonito čez mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Vinice, Blance, Kovačjega Grada in Vinjega Vrha (Brežice) izsledili in prijeli štiri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z državljani Tunizije, Alžirije, Irana in Pakistana še niso zaključeni.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava