V Beli krajini se praznovanje dneva državnosti začne že danes

20.6.2019 | 11:10

Tudi lani so v metliški občini praznovanje dneva državnosti združili z gasilskim jubilejem in sicer v PGD Dobravice. (Foto: M. B. J.)

Semič, Metlika, Črnomelj - V vseh treh belokranjskih občinskih prestolnicah pripravljajo ob 25. juniju, dnevu državnosti, osrednje občinske slovesnosti. Prva bo že danes, 20. junija, ob 18. uri v Kulturnem centru Semič. Slavnostna govornica bo semiška županja Polona Kambič. Maša za domovino pa bo v torek, 25. junija, ob 18. uri na Smuku nad Semičem.

V metliški občini je v navadi, da osrednjo občinsko proslavo ob dnevu državnosti združijo še s kakšnim pomembnim dogodkom, navadno z gasilskim jubilejem. Tako bo tudi letos, ko bodo slovesnost združili s praznovanjem 130-letnice Prostovoljnega gasilskega društva Gradac, ki bo v soboto, 22. junija, ob 19. uri pri gradaškem gasilskem domu. Prisotne bo nagovoril metliški župan Darko Zevnik, gasilci pa bodo ob jubileju slovesno prevzeli tudi novo motorno brizgalno.

V Črnomlju pa bo osrednja občinska prireditev ob dnevu državnosti v nedeljo, 23. junija, ob 18. uri v Jurjevanjski dragi. Slavnostni govornik bo črnomaljski župan Andrej Kavšek, nastopila pa bo Godba Črnomelj.

M. B. J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava