V Beli krajini se praznovanje dneva državnosti začne že danes

20.6.2019 | 11:10

Tudi lani so v metliški občini praznovanje dneva državnosti združili z gasilskim jubilejem in sicer v PGD Dobravice. (Foto: M. B. J.)

Semič, Metlika, Črnomelj - V vseh treh belokranjskih občinskih prestolnicah pripravljajo ob 25. juniju, dnevu državnosti, osrednje občinske slovesnosti. Prva bo že danes, 20. junija, ob 18. uri v Kulturnem centru Semič. Slavnostna govornica bo semiška županja Polona Kambič. Maša za domovino pa bo v torek, 25. junija, ob 18. uri na Smuku nad Semičem.

V metliški občini je v navadi, da osrednjo občinsko proslavo ob dnevu državnosti združijo še s kakšnim pomembnim dogodkom, navadno z gasilskim jubilejem. Tako bo tudi letos, ko bodo slovesnost združili s praznovanjem 130-letnice Prostovoljnega gasilskega društva Gradac, ki bo v soboto, 22. junija, ob 19. uri pri gradaškem gasilskem domu. Prisotne bo nagovoril metliški župan Darko Zevnik, gasilci pa bodo ob jubileju slovesno prevzeli tudi novo motorno brizgalno.

V Črnomlju pa bo osrednja občinska prireditev ob dnevu državnosti v nedeljo, 23. junija, ob 18. uri v Jurjevanjski dragi. Slavnostni govornik bo črnomaljski župan Andrej Kavšek, nastopila pa bo Godba Črnomelj.

M. B. J.

Komentarji (1)

25d nazaj–2   (1)   (3)   OceniLojzekov stric 
Vse najboljše Slovenija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava