dolenjska

Širijo mrežo defibrilatorjev

20.6.2019 | 18:00 | M. Ž.

Predaja defibrilatorjev v Regči vasi,

Predaja defibrilatorjev v Regči vasi,

na Mestnih njivah in

na Mestnih njivah in

v Malem Podljubnu. (Foto: MO Novo mesto)

v Malem Podljubnu. (Foto: MO Novo mesto)

Novo mesto - Direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto dr. Vida Čadonič Špelič je včeraj v sodelovanju z novomeškimi lekarnami krajevnim skupnostim v uporabo predala defibrilator na Mestnih njivah, v Regrči vasi in na Malem Podljubnu.

Defibrilator je na Mestnih njivah na voljo pri stanovanjskem bloku 4a, v Regrči vasi se nahaja na sedežu krajevne skupnosti, na Malem Podljubnu pa pri tamkajšnjem gasilskem domu. Z namestitvijo teh naprav bo na javnih točkah, kjer je frekventnost ljudi največja, posameznikom ob nenadnem zastoju srca omogočena še hitrejša in učinkovitejša pomoč, so sporočili iz rotovža.

Novomeška občina tako nadaljuje širjenje mreže defibrilatorjev na svojem območju. Direktorica občinske uprave je povedala, da je odslej javno dostopnih že štirideset naprav ter se zahvalila Lekarni Novak, Lekarni Mačkovec in Dolenjskim lekarnam za donacijo.

Poleg dostopnosti defibrilatorjev je seveda pomembno, da jih občani znajo tudi uporabljati, zato občina v sodelovanju z Zdravstvenim domom Novo mesto, ki skrbi za vzdrževanje naprav, načrtuje še brezplačna usposabljanja uporabe defibrilatorja. Usposabljanja bodo predvidoma potekala jeseni, osnovno uporabo pa so zbranim krajanom na posameznih lokacijah prikazali že včeraj, so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava