Slavko ima mlaj

23.6.2019 | 12:00

Mlaj (Foto: M. L.)

Slavko Matko, malce zaskrbljen na začetku letošnje junijske kolesarske dirke v Gabrju, ki pa je minila brez zapletov. (Foto: M. L.)

Slavko se kot nekdanji navdušen ljubiteljski nogometaš očitno občasno posveča rekreativnemu teku. (Foto: M. L.)

Gabrje - Nemalo je bil presenečen Slavko Matko (Kunclov) iz Gabrja, ko se je nedavno vrnil zvečer domov iz službe. Vaščani so mu namreč na vrtu pri hiši v strogi tajnosti postavili visok mlaj.

Na deblo so visoko nad tlemi pritrdili okroglo tablo z napisom 60; številka je tudi povod za ves dogodek, saj natančno ponazarja Slavkovo dosedanjo osebno dobo.

Tabla pa ni edino, s čimer neugnani vrstniki in drugi udeleženci okrasili Slavko mlaj. Gori je tudi čisto pravo kolo, kar je tudi razumljivo, saj je Slavko, nekdanji igralec zmagovite gabrske nogometne ekipe, predsednik Kolesarskega društva Papež Podgorje, kar ta obstaja, in neutrudni organizator daleč poznanih kolesarskih dirk v Gabrju.

Na mlaju je vsaj še ena stvar, namreč puška. Slavko z njo sicer ne bo mogel streljati, ker je lesena, vendar ta stvarca pomeni pozornost zelene bratovščine, katere član je v Lovski družini Trdinov vrh.

Z mlajem je zbrana množica izkazala tudi priznanje za njegovo dolgoletno vodenje sveta krajevne skupnosti Gabrje, v kateri je »zaprežen« tako ali drugače kar na vseh področjih, od nogometa, gasilstva in vinogradništva do sociale.

M. L.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava