dolenjska

Jutri bodo začeli prenavljati Kandijski most

25.6.2019 | 12:00 | M. Ž.

Dela na mostu naj bi predvidoma zaključili do konca avgusta. (Foto: M. M., arhiv DL)

Dela na mostu naj bi predvidoma zaključili do konca avgusta. (Foto: M. M., arhiv DL)

Novo mesto - Jutri bodo začeli prenavljati Kandijski most, ki bo poslej urejen kot podaljšek prenovljenega Glavnega trga, zaradi enosmernega prometa pa bo večji del površine namenjen pešcem in kolesarjem. Ker bo zaradi del zaprt za avtomobilski promet, so na novomeški občini prenovo načrtovali v prometno najmanj obremenjenem obdobju poletnih dopustov.

Kot so sporočili iz rotovža, bo izvajalec vseskozi zagotavljal prehod za pešce, dela pa bodo predvidoma zaključili do konca avgusta. Z avtomobilom bo dostop v mestno jedro tako v poletnem času možen samo do Prešernovega trga, izvoz za stanovalce zalednih ulic pa bo urejen po Sokolski navzgor (v obratni smeri kot sicer).

Prenova Kandijskega mostu je vredna slabih 460 tisoč evrov (z DDV), mestna občina pa namerava približno polovico investicije financirati z evropskimi sredstvi, namenjenimi za projekte trajnostne mobilnosti, so še dodali.

‹ nazaj

Komentarji (3)

26.6.2019 2   (2)   (0)   Ocenimiha 
Morda ne bi bilo slabo zapreti cesto že kje prej. Morda na tržnici. Sedaj se ljudje pripeljejo z avtom vse do mosta, ki pa je že zaprt in nato zmešnjave ....
26.6.2019 2   (2)   (0)   OceniTrue Truic 
zmešnjava je tako al tako od leta 2014 dalje,nor heb. zmedenega, zraven še polni svoj žep.....že 5 leto.In? "tiha večina"? kaj bi radi? Tiho in potrpite.....ne jokajte tu brezveze:)
29.6.2019Ocenimiha 
Mimogrede te stvari z vožnjo do mosta se še vedno dogajajo... Tujci potem zelo zmedeni gledajo kam pa zdaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava