Forma viva in festival odprla vrata

5.7.2019 | 13:35

Goran Milovanović (Foto: M. L.)

Goran Milovanović (Foto: M. L.)

Stane Tomazin (Foto: M. L.)

Stane Tomazin (Foto: M. L.)

Koncert Silence je bil odlično nadaljevanje otvoritvene slovesnosti. (Foto: M. L.)

Koncert Silence je bil odlično nadaljevanje otvoritvene slovesnosti. (Foto: M. L.)

Kiparja Bojan Mavsar (drugi z desne) in Robert Canev (desno) (Foto: M. L.)

Kiparja Bojan Mavsar (drugi z desne) in Robert Canev (desno) (Foto: M. L.)

Kostanjevica na Krki - Na dvorišču Galerije Božidar Jakac so sinoči slovesno odprli 28. mednarodni kiparski simpozij Forma viva 2019 in sočasno tudi Festival kulture Kostanjevica (FKK).

"Zdaj je že kar tradicionalno, da mednarodni simpozij Forma viva odpiramo s koncertom. Letos je bila dobra priložnost, da odprtje Forme vive združimo s Festivalom kulture Kostanjevica, ki ga pripravljajo pripravljajo mladinci Kostanjevice, za katerega uspešno izvedbo jim že danes v naprej čestitam," je dejal direktor Galerije Božidar Jakac Goran Milovanović.

Na Formi vivi 2019 sodelujejo kiparji Robert Canev iz Bolgarije, Bojan Mavsar iz Slovenije in Aldo Shiroma iz Peruja. Canev in Mavsar sta prisostvovala sinočnjemu odprtju simpozija, Shiroma se jima bo pridružil v naslednjem tednu.

Programski vodja festivala Stane Tomazin je v pozdravu dejal, da je festival velik organizacijski zalogaj. Ves trud je pozabljen, ko vidiš, da si ustvaril nekaj, kar ni več samo naše, ampak je že del kraja in ljudi od vsepovsod, je rekel Tomazin.

Po besedah Župana Ladka Petretiča FKK prispeva k prepoznavnosti Kostanjevice in kot tak bogati turistično ponudbo.

"Po lanskem prvem festivalu smo se odločili, da bo letošnji še večji, boljši. Tako se bo letos zvrstilo kar devet glasbenih skupin, dve gledališki predstavi, literarni zajtrk in gledališko plesna delavnica," je naštel predsednik Mladinskega društva Kostanjevica na Krki Jan Strajnar.

Slovesno odprtje Forme vive in FKK je z glasbo pospremil duo Silence, ki je sodeč po odzivih občinstva ustvaril izjemen umetniški večer.

Otvoritveno slovesnost so pričeli z nastopom pevskega zbora kostanjeviškega Društva podeželskih žena Pod gorjanci.  

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava