dolenjska

FOTO: Po Rudiju Potepuškem prihajajo poletni četrtki

8.7.2019 | 12:40 | Tekst in foto: M. M.

Kje je cirkusant? Pri krošnji ...

Kje je cirkusant? Pri krošnji ...

Neca Falk z Mačkom Murijem

Neca Falk z Mačkom Murijem

Novo mesto - S sobotnim koncertom Nece Falk, Jerka in Mirka Novaka na odru pred Knjigarno Goga se je ob vsem generacijam znanih pesmi o Mačku Muriju in Muci Maci, ki letos praznujeta 35-letnico najbolj znane mačje zgodbe, zaključil letošnji festival uličnega gledališča Rudi Potepuški. Ta je v treh dneh ponudil šest predstav, od žonglerskih do akrobatskih, cirkuške delavnice, kabaret Andreja Rozmana Roze in dva koncerta, poleg omenjenega še nastop novomeške jazz pevke Ane Čop.

»Nad letošnjim festivalom smo zelo zadovoljni. Ves program smo izvedli po načrtih in brez dežja, kar je glede na letošnje vreme pravi mali čudež. Obisk je bil čudovit, saj je Rudi ponudil raznolike predstave tako za otroke kot za odrasle,« je za Dolenjski list povedala vodja programa Vesna Kelbl Canavan. Po ocenah organizatorja je mestno jedro v dneh festivala obiskalo okoli 1.500 ljudi.

Na vprašanje, ali bo Rudija Potepuškega tudi prihodnje leto vandranje zaneslo v Novo mesto, organizatorji odgovarjajo, da vsekakor. A to za njih še ne pomeni počitek, saj se že ta teden začenjajo Novomeški poletni večeri, ki bodo vsak četrtek ponudili literarni pogovor in koncert. Program najdete tudi na naši povezavi Namig za premik.

‹ nazaj

Galerija (21)

s-11
s-12
s-13
s-14
s-15
s-16
s-17
s-18
s-19
s-20
s-21
s-22
s-23
s-24
s-25
s-26
s-27
s-28
s-29
s-30
s-31

Komentarji (5)

8.7.2019 8 (8) (0)Ocenipeter4567 
debilen festival. Da dobiš pivo v NM, po 22.00 pa moraš fehtat kot kak cigan. Govorim med tednom. Zunaj je še dan. Med vikendom pa fehtaš ob 0.00.
10.7.2019 1 (1) (0)OceniTrue Truic 
Jožko v pomenu izraženega ni nič zgrešil pero, kolikor se poudarja to družabno življenje in vlaga sredstev vanj,se v bistvu ne ponuja NIČ, to je point perotovega "PIRA":) Mesto je zaspano, brez energije kot da si prišel na pogreb, na sedmino po 22h...Ko se izvede protokolana slovesnost, nekaj malega prigrizne, spije kakšen "pirček" in gre domov spat. ...ni kaj. Pero je pa čist prav povedal- boljš ni mogel. Kdor razume razume, kdor ne ne bo nikol ...:)
10.7.2019 1 (1) (0)OceniTrue Truic 
vse družabno dogajanje NM je sterilno z kontrolirano in določeno črto limita dovoljenega , bog ne daj to prekoračit te bo "očka " za ušesa....nekako takole izzveni ta družabnost na novih kockicah. Tako im. "Dnš Situla party" :) Enjoy dragi someščani in slučajno zašli turisti....
10.7.2019OceniJožko 
Resnični, moram priznati, da se v tako zastavljeni rešitvi obnovljenega Glavnega trga, ne znajdem in ne vem kako bi bilo lahko drugače. Mesto je bilo pred prenovo predvideno za to, da promet prek njega ne bo več potekal. Vemo kako je z ljudmi, obiskovalci trga: če ne more s svojim štirikolesnikom malo manj kot do šanka ali trgovine, pač ne bo prišel. In tukaj po mojem mnenju, ne moreš kaj dosti. Mogoče se tudi motim. Kot sem zasledil, sam nisi predlagal nič konkretnega, kako bi se po tvoje to dalo bolje rešiti, ampak samo kar naprej iznašaš veliko nezadovoljstvo. Sam s to občinsko upravo nimam nič, torej jo s tem ne zagovarjam razen občasnih težav z njeno birokracijo, ki še niso končane. Torej opazujem in ne kritiziram. Kot vidim se dogaja, drugače pa se prav rad sprehodim prek "trga nebeškega miru" in pri tem za to stanje, nimam nič proti :-). Za prireditve in življenje na njem, so zadolženi drugi in pri tem ne sodelujem in tudi ne kritiziram. Poudarjam pa v drugem komentarju, da ima samo mesto od ustanovitve do danes, bogato zgodovino, o kateri se ne pove dosti ali nič. In če se že prikazuje neke borbe kot je videti, bi bilo za prikaz bolje poudariti, da je bilo mesto recimo, kot primer, petnajstkrat napadeno od "turkov" in nikoli zavzeto. Omenjati bi veljalo njegove vojskovodje, in druge pomembne osebe, ki so vplivale na življenje mesta skozi stoletja. Tako pa imaš pred Rotovžem doprsni kip človeka, ki je spisal lepo pesmico in človeka, ki domačinov dokazno ni maral. Neverjetno ! Tole poudarjanje halštata in situl, je zame(!) kar malo mimo. Dopuščam pa seveda možnost, da se pri tem motim.
10.7.2019OceniTrue Truic 
Obleka naj bi bila delana po človeku, tako da se mu kar najbolje prileže, prav tako obutev...Tudi jaz "kritično opažam" kod ti Jožko, imam razvita čutila, imam neko dozo razuma in verjetno tudi uma:) prav tako mi je mar za mesto , njegovo zgodovino, sedanjost in bodočnost. Če pa pri tem opažam, da je ta obleka v katero je odeto naše mesto, šlampasto nataknjena, škornji preveliki, , potem s pravico lahko izrazim osebno mnenje , da se taka obleka navkljub temu, da je bila precej draga , ne prileže, zna biti pa zabavno ukrojena, če ne bi z njo oblačili eno samo žalost.... taka kot je iz mesta naredi pajaca , ki je v sporu sam s seboj, rad pa se ob vsaki priložnosti postavi češ, kako zelo mu je všeč najnovejša moda ter se zelo rad obleče ter obuje v skladu z njo a jo žal, ne zna nositi. Opaža, da ga tudi takega ljudje podprejo, čeprav je hkrati za vogalom deležen posmehovanja in zbadljivk...."mestni norčki" so vedno zabavali ljudi. To je bil njihov namen...in ta namen je zadnjih nekaj let dosežen v celoti...z vsem kar počne ta šaljivo oblečen pajac.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava