Jorgić zdaj s prvim igralcem sveta

11.7.2019 | 09:00

Darko Jorgić (Foto: I. V., arhiv DL)

Melbourne, Novo mesto - Aktualni slovenski državni prvak, Darko Jorgič, član novomeškega NTK Krka, se je na turnirju svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji, prebil na glavni turnir med 32 najboljših. V odločilni tekmi predtekmovanja je z odlično igro premagal 20. igralca svetaYoungsika Jeounga iz Južne Koreje s 4:1 (-9, 7, 8, 5, 9), so sporočili iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

Jorgić, sicer 46. igralec svetovne kakovostne lestvice, je s tem dobil priložnost, da se pomeri s prvim igralcem sveta, njegov prvi tekmec na glavnem turnirju pa bo namreč Kitajec Xu Xin, zmagovalec 14 turnirjev najvišjega ranga ter svetovni in olimpijski prvak v ekipni konkurenci.

»Že torkovo tekmo proti Kitajcu Ma Teju sem igral sproščeno, kar se je na koncu izkazalo za dobro. Nekaj podobnega je bilo tudi danes. V dvoboj sem šel popolnoma sproščeno. Vedel sem, da bi bil Jeoung lahko utrujen, saj je prejšnji teden na domačem turnirju prišel do polfinala, v Avstralijo pa je prišel šele v ponedeljek, tako da je še imel manjše težave s prilagoditvijo na časovno razliko, verjetno pa je bil tudi še utrujen. Ves dvoboj sem odigral na visoki ravni in nekaj podobnega si želim tudi v jutrišnjem dvoboju z Xu Xinom. V tem dvoboju nimam česa izgubiti, lahko samo veliko pridobim in se naučim česa novega,« je po odmevni zmagi dejal Jorgić.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava