šport

Jorgić namučil prvega igralca sveta, a vseeno izpadel

12.7.2019 | 08:00 | M. Ž.

Darko Jorgić (Foto: NTZS)

Darko Jorgić (Foto: NTZS)

Geelong - Darko Jorgič, aktualni slovenski državni prvak, sicer pa član novomeške NTK Krka, je včeraj v prvem krogu glavnega turnirja svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji je prikazal odlično igro proti trenutno prvemu igralcu sveta Xu Xinu. Kitajec, ki je do zdaj osvojil že 14 turnirjev svetovne serije, se je moral pošteno potruditi, da je s 4:1 (9, -8, 7, 6, 9) strl Jorgućev odpor, so sporočili iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

20-letni Hrastničan, ki je trenutno na 40. mestu svetovne jakostne lestvice, se ni ustrašil 29-letnega Xu Xina, ki je prvi niz dobil šele na razliko, v drugem je bil boljši Jorgič, ki je bil blizu uspeha tudi v petem nizu.

»Zadovoljen sem s svojo igro in Xu Xin je imel kar precej težav z mojim bekendom. Morda sem v nekaterih trenutkih tvega celo preveč, v drugih pa igral preveč zanesljivo, kar pa tako dober igralec kot je Xu Xin hitro kaznuje,« je po nastopu v Avstraliji dejal Darko Jorgić, ki si bo zdaj vzel malo počitka, nato pa bo začel s pripravami v novo sezono.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava