Keko - Varicon ima ameriškega lastnika

16.7.2019 | 08:00

Foto: spletna stran podjetja Keko - Varicon

Foto: spletna stran podjetja Keko - Varicon

Žužemberk - Podjetje Keko - Varicon iz Žužemberka, ki ima okoli 150 zaposlenih in je eno vodilnih svetovnih podjetij za izdelavo prenapetostne zaščite in zaščit proti EMI in RFI motnjam, je v teh dneh dobilo novega lastnika, je poročal portal Siol. Do zdaj je bilo podjetje iz Suhe krajine v lasti skupine MSIN, ki je v lasti Marka Moharja in Matjaža Satlerja in pod okriljem katere delujejo še družbe Cetis, EGP Škofja Loka, KIG in Donit Tesnit, ta pa ga je zdaj prodala ameriški družbi Bourns s sedežem v Kaliforniji.

Gre za enega največjih proizvajalcev avtomobilskih elektronskih komponent, zaščitnih vezij, magnetnih in uporovnih izdelkov ter senzorjev in kontrol, po svetu pa zaposluje več kot 7000 ljudi. Novi lastniki so po pisanju Siola že prevzeli vodenje podjetja.

Dosedanji prvi mož Tomaž Bojko bo po novem opravljal funkcijo prokurista, na položaj direktorja pa sta bila imenovana Američan Robert Craig Shipley in Madžar Laszlo Szilard Nagy. Keko - Varicon je v lanskem rekordnem letu ustvaril deset milijonov evrov prihodkov od prodaje in okoli pol milijona evrov čistega dobička.

STA

Komentarji (2)

16.7.2019 1   (1)   (0)   Oceniokoljska.pisarna@rovo.si 
Še ena družba iz oaze kjer ne potrebujejo okoljevarstvenega dovoljenja za nevarne izpuste ali emisij npr. svinca v zrak. Ali družba, ki ima kar izdelane elaborate, brez podpisov, namesto rednih letnih poročil o ravnanju z nevarnimi oz. nenevarnimi odpadki oz. snovmi ! Krivda ni na njihovi strani, zato se ob tem navedenem, lahko upravičeno sprašujemo o delu ARSO, ki dovoljuje, da ob nenavadni kaskadni ČN za pretok industrijske vode z vsebino težkih kovin se te iztekajo v končni recepient v reko Krko! O.P. Nm !
17.7.2019OceniJožko 
Namen prodaje in koristi (recimo za zaposlene), pa pri tem niso navedli.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava