namig za premik

Delavnica naravne gradnje: Grobi ilovnati ometi, Kmetija Veles

20.7.2019 | 09:00

Na objektu Kmetije Veles, na hribu kjer se stikata Posavje in Dolenjska, za VAS pripravljajo sklop PRAKTIČNIH DELAVNIC NARAVNE GRADNJE. Delavnice so terenska praksa projekta Šola naravne gradnje, ki ga pripravljajo člani Združenja za naravno gradnjo. Delavnice organizira Zavod Veles.

Cena delavnice znaša 157 €, v kar so vključeni topli vegetarijanski obroki in prigrizki. Namestitev je možna na kmetiji (izberite v prijavnici). Število mest udeležbe je omejeno zaradi zagotavljanja kvalitetne izvedbe delavnice. Mesto si zagotovite s plačilom udeležnine. Nadaljnja navodila dobite po oddani prijavnici.

 V tretji delavnici se bodo posvetili izdelavi grobih ilovnatih ometov s strojem. Ometi se bodo nanašali na leseno podlago.

Pod strokovnim vodstvom boste: ustrezno pripravili podlago (lesena podlaga - montaža trstike); naredili ustrezno mešanico materialov (ilovica, pesek, voda) za omet; nanašali material s strojem; se priučili ravnanja z zidarsko letvijo; utrdili omet z mrežico. Delavnico bosta vodila: mojster naravne gradnje Janez Jordan in raziskovalec naravne gradnje Luka Pekolj.

‹ nazaj