Na tovornem vlaku se je skrivalo kar 25 tujcev

22.7.2019 | 15:30

  Delo policistov PMP Dobova (Foto PU Novo mesto)

  Delo policistov PMP Dobova (Foto PU Novo mesto)

Na tovornem vlaku se je skrivalo kar 25 tujcev

Dobova - Policisti PMP Dobova so v petek izvajali mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka, ki je prispel na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije. V dveh vagonih, v katerih so bili naloženi hladilniki, so našli 25 tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. 21 državljanov Irana in štiri državljane Pakistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so med kontrolami tovornih in potniških vlakov na vstopu v Slovenijo letos do danes izsledili in prijeli 100 tujcev, ki so se skriti med tovorom v vagonih tovornih vlakov, na potniških vlakih ali na podvozjih vlakov skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Lani pa so zaradi poskusov izmika mejni kontroli obravnavali 41 tujcev.

Dnevno opravljajo mejno kontrolo na 12 mednarodnih potniških vlakih, kjer je v času turistične sezone občutno povečano število potnikov in dnevno izvajajo nadzor nad povprečno 20 tovornimi vlaki s po desetimi vagoni.

Med petkom in današnjim dnem pa so policisti na območju Miličev, Metlike, Rigonc in Šentjerneja izsledili in prijeli še šest državljanov Irana, dva državljana Kube, državljana Pakistana in državljana Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

M. Ž.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava