dolenjska

Zaradi proučevanja rib na vratih policija; Kakšen bazen naj bi dobilo Novo mesto

31.7.2019 | 18:30

Zaradi proučevanja rib na vratih policija; Kakšen bazen naj bi dobilo Novo mesto

Društvo za proučevanje rib Slovenije (DPRS) je 22. aprila lani v spodnjem toku reke Krke pri Krški vasi izvajalo raziskavo ribe platnice. Ta ima pri nas status prizadete vrste oz. sodi med tiste vrste, katerih obstanek v Sloveniji ni verjeten, če bodo dejavniki ogrožanja delovali še naprej. A je društvo zaradi raziskovanj kmalu obiskala policija in nato še inšpekcijske službe. Zanimivo zgodbo preberite v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Na bregovih Save v Sevnici kljub košnji raste japonski dresnik in ga je vsako leto občutno več. Še večja nadloga pa je, ker je ne samo invazivna, ampak tudi alergena s škodljivim vplivom na dihala in kožo, ambrozija. Podrobneje o tujerodnih rastlinskih vrstah pišemo v Dolenjcu.

Novomeški občinski odbor za družbene dejavnosti se je prejšnji mesec seznanil z gradivom, ki bo kot vsebinski del priložen načrtovanemu razpisu za izvajalca občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za športni kompleks v Češči vasi. Iz gradiva izhaja, da se bo novomeška občina najprej lotila gradnje 25- in ne 50-metrskega bazena. Tudi o tej in še številnih drugih temah v sveže tiskanem Dolenjskem listu, ki mu je tudi tokrat priložen Stop spored - najobširnejši televizijski spored na enem mestu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava