gospodarstvo

Za cono Kanižarica evropski denar

9.8.2019 | 08:00 | L. M.

Na območju Rudnika Kanižarica v zapiranju Črnomelj – v likvidaciji je nastala poslovna cona TRIS Kanižarica.

Na območju Rudnika Kanižarica v zapiranju Črnomelj – v likvidaciji je nastala poslovna cona TRIS Kanižarica.

Črnomelj - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v vlogi organa upravljanja za kohezijska sredstva izdala odločbo o podpori za nadaljevanje urejanja poslovne cone Tehnološko razvojno industrijsko središče Kanižarica v Črnomlju. Za projekt v vrednosti 571 tisoč evrov bo namenjenih 304 tisočake evropskega denarja.

Projekt v coni, ki je nastala na območju nekdanjega rudnika rjavega premoga Kanižarica, zajema ureditev cest, kanalizacije in javne razsvetljave, evropska sredstva zanj pa bodo prišla iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt je sicer del dogovora za razvoj regije Jugovzhodna Slovenija.

Cona sicer obsega nekaj več kot 110 hektarov in je trenutno približno 80-odstotno zasedena, na območju pa deluje nekaj več kot 40 podjetji, ki zaposlujejo več kot 500 ljudi, je - kot poroča STA - lani ob obisku kitajske delegacije iz pokrajine Notranja Mongolija, ki se je zanimala za vlaganja v coni, za Delo povedal likvidacijski upravitelj rudnika Kanižarica v zapiranju Silvo Grdešič. Omenil je, da je interesentov za prihod v cono še nekaj.

Med bolj znanimi podjetji, ki trenutno delujejo v coni, je družba Adria Dom, ki izdeluje mobilne hišice in je eden največjih delodajalcev v občini.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava