kronika

Ropar ukradel avto z otrokom vred

9.8.2019 | 15:00

Ropar ukradel avto z otrokom vred

Radeče - Včeraj se je v Radečah zgodil nenavaden rop, ki bi bolj sodil v kakšno ameriško kriminalno nanizanko kot realno življenje. Medtem ko je občanka na blagajni bencinskega servisa plačevala račun za gorivo, je v njen avto, v katerem sta na zadnjih sedežih sedela njena hčer in sin, sedel moški in začel brskati po torbici, ko pa ga je zalotila, se je odpeljal skupaj z otrokom na zadnjem sedežu. Na srečo se zgodba ni končala tragično, saj so falota policisti v Rimskih Toplicah ujeli in ga spravili tja, kamor sodi.

Po poročilu Policijske uprave Celje, se je 31-letna občanka včeraj z osebnim vozilom pripeljala na bencinski servis v Radečah. Medtem ko je vstopila v prostore servisa, se je za volan njenega vozila, v katerem sta zadaj sedela dva otroka, usedel moški in začel brskati po oškodovankini torbici. Vozničina hčerka je pobegnila iz vozila in stekla v prostore servisa. Mlajši bratec je ostal v vozilu.

Ko je ženska pritekla do vozila in se postavila predenj, da bi roparju preprečila vožnjo, je ta spravil vozilo v pogon in se z otrokom, ki je bil pripet v otroškem sedežu, odpeljal proti Zidanemu Mostu. S sprednjim delom vozila je trčil v lastnico vozila, ki mu je skušala preprečiti vožnjo, nato pa jo je nekaj časa, ko se je oklepala vozila, še vlekel za seboj.

V Rimskih Toplicah so ga policisti ustavili in mu odvzeli prostost. Med vožnjo je povzročil še prometno nesrečo, v kateri na srečo ni bil nihče poškodovan.

Policisti bodo 53-letnega moškega, ki je doma z območja Zidanega Mosta, kazensko ovadili zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj, in sicer roparske tatvine, povzročitve lažje telesne poškodbe in odvzema mladoletne osebe, so še sporočili z uprave.

I. V.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava