Jazzinty - zaključni koncert, KC Janeza Trdine Novo mesto

17.8.2019 | 20:00

Ponedeljek, 12. 8. 2019 @ KCJT

Otvoritev festivala

ob 20. uri

Mladi raziskovalci II: Gašper Livk in Tisa Neža Herlec

Zvočno-vizualni performans interdisciplinarnega tandema. Svojo vsebino bo dostavil skozi reinventiran sistem v pluralnosti izraznih medijev. DIY elektronika, 360°MoogerFooger na platnu in impulziven angažma.

Gašper Livk – double bass, electronics

Tisa Neža Herlec – vocals, visuals, electronics

ob 21. uri

Dré A. Hočevar: Coding of Evidentiality

Plošča Coding of Evidentiality, ki jo je Dre A. Hočevar izdal leta 2015 velja za enega najboljših in najradikalnejših pristopov k improvizirani glasbi. Na Jazzintyju bomo kodiranje poslušali v sanjski zasedbi Lester St. Louisa, newyorškega čelista in enega najvidnejših sodobnih improvizatorjev in Brama De Looze, belgijskega pianista. Na ploščo se je kot producent podpisal Drejev mentor in legendarni bobnar Michael Carvin.

Dre A. Hočevar – drums and composition

Lester St. Louis – cello

Bram De Looze – piano

Vstop 5€

Torek, 13. 8. 2019 @ KCJT

ob 20. uri

Mladi raziskovalci II: Gašper Livk Solo

Gašper Livk bo predstavil svojo kodo v solo formatu. Prostor bo napolnila jata lebdečih zvočnikov z nekompatibilnimi osebnostmi.

ob 21. uri

Fabian Almazan & Linda Oh

Eden najbolj plodovitih in zasedenih duetov na trenutni jazzovski jazz sceni bo v intimnem vzdušju pričaral nepozaben večer. Linda in Fabian bosta izvajala skladbe s svojih najnovejših albumov.

Vstop 5€

Sreda, 14. 8. 2019 @ KCJT

ob 20. uri

Mladi raziskovalci II: code::source

Zasedba, ki se je zbrala pod kuratorstvom Gašperja Livka, umetnika v rezidenci pri projektih Mladi Raziskovalci pod umetniškim vodstvom in mentorstvom Dreja A. Hočevarja. code::source se je krstil na Jazz festivalu Cerkno 2019 in rekordiral na Ljubljana Jazz festivalu 2019. Uporabljena metodologija jim omogoča samogenerativno delovanje ter osamosvojitev iz institucionalnih in kulturoloških paradigem.

Gašper Livk – kontrabas, elektronika

Neža Zupanc – flavta, elektronika

Leonard Medica, električna kitara, elektronika

Brina Kren – alt in bariton saksofon

Lenart de Bock – alt in sopran saksofon

Filip Mozetič – bobni, elektronika

ob 21. uri

Michael Mayo Solo

Eden najbolj zaželjenih pevcev na newyorški jazz sceni nam bo v večeru solo koncertov predstavil svoj pogled na vokal. Z uporabo efektov in elektronike je solo način nastopanja postal njegov zaščitni znak.

Vstop: 5€

Četrtek, 15. 8. 2019 @ KCJT

ob 20. uri

A Different Point of View

Koncert mentorjev delavnice Jazzinty 2019, ki se nam bodo predstavili s konceptom »A Different Point of View«. Gre za interpretacijo zimzelenih jazz standardov na mojstrski način. Enkratna priložnost, da vse odlične mentorje vidimo skupaj na odru.

Roberto Pistolesi – drums

Jonathan Finlayson – trumpet

Tineke Postma – saxophone

Lage Lund – guitar

Linda Oh – bass

Fabian Almazan – piano

Alina Engibaryan – voice

Michael Mayo – voice

Vstop: 5€

Petek, 16. 8. 2019 @ KCJT

ob 20. uri

Alina Engibaryan Group

Prejemnica prve nagrade Montreux Vocal Competition je imela priložnost sodelovati z legendarnim Al Jarreaujem, ki je dejal, da v petju Aline začutiš srce. Pred kratkim je posnela ploščo pri založbi GroundUP Music, pod vodstvom Michaela Leaguea, basista in vodjo skupine Snarky Puppy. Na albumu “We Are” Alino spremlja jazzovski “dream team”, Michael League na bas kitari, Chris Potter na saksofonu, Taylor Eigsti na klaviaturah in Kendrick Scott ter Larnell Lewis na bobnih. S svojim edinstvenim konceptom fuzije tradicije in modernega jazz-a je Alina ena najperspektivnejših pevk svetovne jazz scene. Na Jazzintyju bo predstavila album »We Are«, z mešanico mentorjev in slovenskih glasbenikov.

Alina Engibaryan – klavir, vokal

Marko Črnčec – klavir

Tineke Postma – saksofon

Roberto Pistolesi – bobni

Domen Bohte – električni bas

Vstop: 5€

Sobota, 17. 8. 2019 @ KCJT

ob 20. uri

Final Concert

Letošnji zaključni koncert udeležencev se nam predstavlja v novi preobleki. Predstavilo se nam bo 9 zasedb, ki bodo igrale glasbo vsakega mentorja. V zasedbah se bodo predstavili vsi udeleženci delavnice, prvič pa bodo z njimi igrali tudi mentorji. Tematske zasedbe bodo: Vocal, European, Guitar, New York, Film, Swing, M-Base, Composition, Basic Ensemble.

Vsak dan med 14. in 16. uro @ GS

Odprti prostor / Open Space

Live stream inovacijska platforma, namenjena udeležencem delavnice in zainteresirani javnosti, je namenjena solo performansu in interaktivnemu prenosu na socialnih omrežjih. V galeriji bo glasbo spremljala razstava festivala Fotopub, z naslovom Fotopub Collection.

Vsak večer med 22. in 02. uro @ KCJT

Igrišče / Playground

Predstavlja novo zasnovo tradicionalnih jam sessionov. Načrtovanih je 6 večernih sessionov od ponedeljka do sobote, ki so primarno del pedagoškega procesa, namenjeni udeležencem in mentorjem delavnice in ostalim gostom.

Prost vstop.

Lokacije

KCJT – Kulturni center Janeza Trdine

GS - galerija Simulaker