Skakalci prišli, skoke odplavil dež

24.8.2019 | 21:00

Nesojeni udeleženci današnjega tekmovanja v skokih v Krko (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Čeprav  so prireditelji na vso moč ignorirali vremensko napoved za danes, ki je obetala plohe z nevihtami za skoraj ves dan, se nebo ni dalo prepričati. Če je ob petnajsti uri, ko je bil napovedan začetek tradicionalnih novomeških skokov v vodo s Kandijskega mostu, še sijalo sonce, se je malo po četrti uri, ko so se že pripravljeni skakalci zbrali pri podestu, postavljenim na ograji dvanajst metrov nad gladino reke Krke, in je podžupan povedal svoj otvoritveni govor, ulilo kot iz škafa.

Ker dež nikakor ni ponehal, prirediteljem ni preostalo drugega, kot da so skoke odpovedali in jih, če se bodo tako odločili, prestavili na naslednjo soboto, ko naj bi bila na sporedu tudi prireditev Noč na Krki, ki je tokrat prav tako niso mogli izpeljati.

Z Zavoda Novo mesto smo po objavi tega prispevka dobili odziv, ki ga v celoti objavljamo v priponki. Kot avtor se prizadetim opravičujem. Trditve o ignoriranju vremenske napovedi nisem mislil zlonamerno, saj sem si tudi sam želel, da bi jim uspelo prireditev izpeljati, kot so si zamislili. Kdaj je treba tudi tvegati in kljub nekoliko slabši napovedi poskusiti. Žal tokrat ni uspelo.

I. Vidmar

Galerija

Komentarji (17)

24.8.2019 4   (5)   (1)   OceniTrue Truic 
Pri prejšnji oblasti,ki je idejni tvorec te prireditve, je bilo pa vedno - zelo lepo vreme.....:)
25.8.2019Ocenireziser 
https://www.dolenjskilist.si/2014/09/13/120415/napovedniki/obvestila/2_skoki_v_Krko__zakljucek_slovenskega_pokala_v_skokih_v_vodo___Kandijski_most__ODPOVEDANO/ A res?
25.8.2019Ocenipejpr 
Truic..., a si verjetno doživel razsvetljenje, da podajaš blesave komentarje in smetiš tukaj na portalu...?
25.8.2019Ocenireziser 
vse tiho je bilo 2013 so žačel, 2014 je bilo že odpovedano...res.kronano budalo tale true truic
26.8.2019 3   (4)   (1)   OceniTrue Truic 
Zbiraj besede . če si že nek DNŠ Iluminati vladar NM.:) Ne izražaj se kot navadna seljačina...Ne vem kaj hočete povedat, da si niste prisvojili 3/4 nastavljenih oz privzetih gl. projektov od prej? A to hočte povedat ? Ta projekt je projekt bivše oblasti. Pika. To je bistvo. Pa ga negiraj če imaš s čim....:) mestni lokalni zabavljač:)
26.8.2019—   (1)   (1)   Ocenireziser 
noč na krki se je izvajala že prej ponovno pa je bila oživeta leta 2003..tako, da sigurno ni projekt prejšne oblast...iz mosta pa so ljudje vedno skakal...so pa skoki edina zadeva, ki je ostala od prejšnje oblasti..no ja pa pufi na komunali
26.8.2019OceniJožko 
Pobi so že v šestdesetih letih, skakali tudi z železniškega mostu. Po možnosti, ko so jih punce gledale :-))
26.8.2019Ocenidaljinec23 
spomnim se, da so skoki v krko potekali že v devedesetih letih in to vsekakor ni bila pogrutavščina prejšne garniture...je pa tako kot je napisal reziser prejšna oblast pustila veliko pufov na komunali..sicer pa že dalj časa prebiram true truicove komentarje in se samo križam..kako lahko tako zakompleksane osebe živijo v tem mestu..nič mu ni prav,nasprotno mislim za reziserja, saj ima velikokrat realne komentarje , s smislom, žal pa se mora velikokrat prepirati z malomeščanom
26.8.2019OceniTrue Truic 
Daljinec stisni tipko pa ugasni sebe in režiserja. Vid se iz aviona,da sta iz istega piskra...tako sta smiselna da sta sama seb dovolj, le ugasnit se ne znata, šteka vama ta daljinec nekaj:) Pridevnik malomeščanstva pa ni is trte zvi, samo pritakniti ga je potrebno dejanski osebi:) .žal taki sedaj krojite usodo nam ostalim ki ne vam ne kimamo, imamo svojo pamet, nismo zapečkarji ter lahko po našem mnenju z vso pravico in argumenti oponiramo vsem tem neumnostim, ki jih počnete in povzročate že 5 leto.....
26.8.2019OceniJožko 
Skakali so še prej, le nameni so bili drugačni. Po koncu druge sv. vojne recimo iz obupa :-((

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava