bela krajina

Otroci so se igrali, starejši modrovali

26.8.2019 | 14:30 | Besedilo in fotografije: M. Bezek Jakše

Za zaključek je bilo živahno na Partizanskem trgu.

Za zaključek je bilo živahno na Partizanskem trgu.

Otroci so se igrali, starejši modrovali
Otroci so se igrali, starejši modrovali

Metlika - Da bi se ljudje (spet) navadili, da so trije metliški trgi v starem mestnem jedru javni prostor, da bi si lažje predstavljali, kako bi bilo, če bi bili nekoč zaprti za promet in da bi spodbudili ljudi, da bi se družili, so se v Zavodu za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika (krajše Zavod Metlika) odločili za poletno mestno druženje za mlado in staro na metliških trgih. S tem pa so hkrati oživljali tudi mestno jedro.

Načrtovali so sicer šest srečanj ob nedeljah pod večer v juliju in avgustu. Zaradi slabega vremena pa so bila le štirikrat v avgustu. Druženja so poimenovali Vsi smo placki, dobrodošli pa so bili vsi metliški občani in tudi tisti, ki so bili na dopustu ob Kolpi. »Želeli smo, da bi starejši modrovali, otroci pa bi se igrali,« je dejala direktorica Zavoda Metlika dr. Marjetka Pezdirc. Za otroke je bilo predvsem zanimivo, da so se igrali igre, kot so se jih nekoč njihovi starši oz. stari starši in ki jih dandanes otroci skoraj ne poznajo več.

Včeraj zvečer so s srečanji zaključili, da pa bi bil zaključek še nekoliko bolj pester, so v goste povabili glasbeno skupino Let's Go!, gospodično Pavlovo, ki se je predstavila z malo šolo žongliranja, in Vito Jankovič, ki je v spremstvu svojega psa brala pravljice. Po besedah direktorice Zavoda Metlika naj bi prihodnje leto s srečanji Vsi smo placki nadaljevali, morda pa jih bodo še s čim nadgradili.

‹ nazaj

Galerija (10)

IMG_1764_1_1
IMG_1765_2_1
IMG_1766_3_1
IMG_1767_4_1
IMG_1768_5_1
IMG_1769_6_1
IMG_1770_7_1
IMG_1771_8_1
IMG_1774_9_1
IMG_1775_10_1

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava