dolenjska

Ob močnejšem deževju je na poti blato

29.8.2019 | 11:30 | Tekst in foto: M. Martinović

Del večnamenske poti ob Levičnikovi cesti prejšnji teden, ko je bilo vreme suho in vroče. (Foto: M. M.)

Del večnamenske poti ob Levičnikovi cesti prejšnji teden, ko je bilo vreme suho in vroče. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Na uredništvo Dolenjskega lista je poklical kolesar, ki je pretekli teden ob vožnji po novozgrajeni večnamenski poti ob Levičnikovi cesti opazil večje količine blata.

Povedal je, da so izvajalci (KOP Brežice; op. av.) zaradi poti precej »zasekali« v brežino, da je na enem mestu sicer postavljena škarpa, drugod pa dež blato spira na novo pot. Zanimalo ga je, ali je ta projekt povsem končan ali ne. Če je, ga je zanimalo, kdo je zadevo projektiral na tak način, da bo zdaj ob vsakem dežju blato na kolesarski poti, in če ne, kako bo izvajalec/naročnik to preprečil.

»Dela so izvedena po recenzirani projektni dokumentaciji, ki predvideva zatravitev brežin. Po tem, ko se bo posejana trava dodobra razrasla in prijela, težav z blatom ne bi smelo biti,« so se na naše poizvedovanje odzvali v službi za odnose z javnostmi na MO Novo mesto.

Ob tem so dodali, da so dela na večnamenski poti ob Levičnikovi cesti sicer končana, »v naslednjih tednih bo izveden še komisijski pregled, s katerim bo steza tudi uradno predana v uporabo«.

Pogodbena vrednost investicije je nekaj več kot 1,2 milijona evrov, pri čemer ima MO Novo mesto odobrenih dobrih 645.000 evrov evropskih sredstev. »Končni znesek bo znan po končanem komisijskem pregledu izvedenih del in obračunu,« so še odgovorili.

Gradnja večnamenske poti ob Levičnikovi se je začela pred približno letom dni in bi morala biti po napovedih končana do maja letos.

Članek je bil objavljen v 34. številki Dolenjskega lista z dne, 22. avgust 2019. Med sobotnim močnim deževjem le nekaj dni kasneje, je voda večje količine blata nanesla ne le na kolesarsko pot, ampak tudi Levičnikovo obvoznico, posredovali so celo gasilci.

‹ nazaj

Galerija (11)

L-11
L-12
L-13
L-14
L-15
L-16
L-17
L-18
L-19
L-20
L-21

Komentarji (8)

29.8.2019 5   (5)   (0)   Ocenisiromak 
Isto stanje peš pot pod revozom revoz naredil lovilec vode in večna voda odteka po brižini,da je blato skoraj do kolen ob nalivu!!!!!!!!!!!!!!!!!
29.8.2019 5   (5)   (0)   OceniTrue Truic 
Seveda, gre le za "projekte" kjer se da dobro obračat- ve se kam ...:) funkcionalnost in dejanska skrb za obćane je zadnja stvar...to so take ...... , da jih še ni blo v MONM....vsi ostali pred tem se skrijejo. So vrhunski manipulatorji te ruralne oz pol ruralne / malomeščanske sredine .....
29.8.2019–5   (0)   (5)   Ocenidaljinec23 
jaz se ne spomnim, da bi Alojz Muhič zgradil kako kolesarsko pot, nasprotno zapiral jih je, recimo tisto proti Srebrničam...takonda shhhh
30.8.2019 1   (1)   (0)   Ocenimiha 
Tista iz Broda v Srebrniče v dolino je itak nevarna. Probej se peljati po tisti kolesarski progi kakih 40 ali več. Se boš razkopal ko kanta, saj so seveda mogli narediti za vsako njivo svoj vhod. Se raje tam vozim kar po cesti, ziher je ziher ...
9.9.2019 2   (2)   (0)   Ocenipeter4567 
Kolesarska steza ki smo ji priča ima vrsto napak. To da se (sicer kao začasno) konča pri Belokranjcu je itak neumnost brez vsake primere. A je bilo težko zgraditi še dodatnih 200m do križišča? Me zanima kdo bo finančno pokril začasno pot, ki je nastala sedaj? Z gradnjo novo kolesarske steze so po 40 letih tudi ubudili jezero, ki nastaja ob vsakem deževju malo naprej v dolini desno od ceste - ravno zaradi neprimerno urejene meteorne vode na novi kolesarski stezi. Sicer pozdravljam nove kolesarske poti, ampak način kako so postavili slednjo je pa sramota vseh sramot. Me zanima, če je projektant sploh šel kaj na teren? Tudi zanima, me ali je tako imenovana večnamesnka pot sploh postavljena v skladu z zakonodajo... Menim, da ne.. Če ne bi jo lahko že odprli. Občina še pravi "čez nekaj tednov ko bo opravljen komisijski pregled"... To čez nekaj tednov, pomeni, MAJA NASLEDNJE LETO... če sploh.
9.9.2019 2   (2)   (0)   Ocenipeter4567 
uglavnem sramota, pa tako se je hvalil z njo, tale župan Macedoni.
9.9.2019 2   (2)   (0)   Ocenipeter4567 
Me zanima, kako bo sedaj, ko želijo narediti sprehajalno pot na poplavnem območju ob težki vodi.. Me res zanima, kako bo to, spet vse na pol.
9.9.2019–1   (0)   (1)   Ocenimiha 
Ma travo pa grmovnice naj zasadijo pa bo boljše. Zemljo spira dol ker ni trave. Ko se bo zaraslo bo v redu. Mimgrede o kaki poplavi to pišete? Kje se to dogaja?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava