šport

1. Knobleharjev tek uspel

2.9.2019 | 10:30 | L. Markelj, foto: Mateja Zakšek

1. Knobleharjev tek je uspel. Bo postal tradicionalen?

1. Knobleharjev tek je uspel. Bo postal tradicionalen?

Prejemniki medalj na 8 kilometrov, na levi škocjanski župan Jože Kapler.

Prejemniki medalj na 8 kilometrov, na levi škocjanski župan Jože Kapler.

Podelitev medalj najboljšim tekačem na 600 metrov.

Podelitev medalj najboljšim tekačem na 600 metrov.

Škocjan - Letošnje Knobleherjevo leto so v občini Škocjan, ko mineva 200 let smrti škocjanskega rojaka, misijonarja in duhovnika dr. Ignacija Knobleharja, že obeležili na različne načine, v glavnem bolj na kulturnem in izobraževalnem področju. Ta konec tedna pa so pripravili še športni dogodek.

Športno društvo Škocjan je pripravilo 1. Knobleharjev tek. Kot pravi predsednik društva Rajko Zakšek, je vsak začetek težak, a skupnimi močmi je uspelo. Teka se je udeležilo kar 77 tekačev, ki so se lahko pomerili v več variantah: potekal je tek predšolskih otrok na 300 metrov, tek na 600 metrov, na dva kilometra ter glavni, 8-kilometrski tek. Trasa v glavni »disciplini« je bila zelo dinamična. S starta, ki je bil na nogometnem travnem igrišču, se je trasa nadaljevala po ravni lokalni asfaltni cesti vse do vasi Dolenje Dole, kjer so pri gasilnem domu tekači zavili na gozdno pot. Skoraj kilometer dolga gozdna pot se je po večini močno vzpenjala vse do vasi Segonje. Od tu naprej pa so se tekači podali po strmini skozi vas Bregance nazaj  proti startu.

Na 8-kilometrskem teku sta si zmago v moški in ženski konkurenci priborila Matjaž Pregrat s časom 28:28 in Leja Pešec s časom 41:38.

Udeleženci, ki so jih bodrili številni navijači, so bili različnih starosti - najmlajši tekač je bil star dobri dve leti, medtem ko je najstarejši tekač dopolnil 70 let.

»Veseli smo dejstva, da tek postaja čedalje bolj priljubljen tako med mladimi kot malo manj mladimi,« pravi Zakšek, ki se vse tekačem in ostalim, ki so kakorkoli prispevali, da je športna prireditev uspela, zahvaljuje za pomoč. Morda pa prihodnje leto Škocjančani povabijo na 2. Knobleharjev tek, ki bo verjetno postal kar tradicionalen.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava