dolenjska

Vse romske zgodbe niso enake; Ima župan res prioritetno listo?

4.9.2019 | 18:00

Vse romske zgodbe niso enake; Ima župan res prioritetno listo?

Redki so Romi, ki ne le koristijo socialne in druge ugodnosti in pomoči, ki jim jih naša država nudi, ampak tudi sami kaj naredijo za boljše življenje. 36-letni Mitja Novak iz Dobruške vasi sodi mednje. O njem smo v Dolenjskem listu že pisali. Tokrat pišemo o tem, da bi se rad iz nelegalnega romskega naselja z družino preselil v svojo hišo, a ne more do kredita, ker ni zaposlen za nedoločen čas. Mu res ne morejo pomagati ne država, ne občina, ne CSD …? Več v tiskani izdaji Dolenjskega lista, kjer predstavljamo še enega Roma - podjetnika Borisa iz Kočevja, ki je pred leti iz gorečega avtobusa rešil potnike.

V uredništvo smo prejeli anonimko, v kateri pisci župana MO Novo mesto sprašujejo, kdaj bo razgrnitev občinskega prostorskega načrta, hkrati pa mu očitajo, da ima prioritetno listo, na katero pisci ne morejo priti. Običajno se sicer v uredništvu na anonimke ne odzivamo, saj menimo, da je prav, da se vsak, ki želi izraziti konstruktivno kritiko, pod njo podpiše. Le tako vemo, da stoji za svojimi besedami. A ker se zadnje tovrstno pisanje nanaša na gradbena dovoljenja oz. občinski prostorski načrt (OPN) in zato večje število občank in občanov, smo naredili izjemo. Kaj na kritiko odgovarjajo z rotovža, preberite v tiskanem Dolenjcu.

Kako nekaj let po presaditvi srca živi Miha Gašperin iz Trebnjega? Izdamo vam le, da se je pred dnevi se je vrnil iz Anglije, kjer je nastopil na svetovnih igrah transplantiranih. Več pa boste lahko prebrali, če boste v roke vzeli tiskano izdajo Dolenjskega lista, četrtkovega najboljšega prijatelja, ki vam prinaša tudi Stop spored, najbolj obširen televizijski spored v Sloveniji.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava