šport

Čirjak se je vrnil v velikem slogu

8.9.2019 | 11:20 | B. B.

Foto: NK Gorica

Foto: NK Gorica

Novo mesto - V 7. krogu 2. slovenske nogometne lige je v derbiju lanskih prvoligašev Krško v Ajdovščini premagalo Gorico, Krka pa je doma proti Fužinarju doživela prvi poraz v sezoni. Zadnjeuvrščene Brežice Terme Čatež danes gostijo predzadnji Roltek Dob.

Gorica : Krško 2:3 (1:0)

Po dveh tekmah, ko zaradi rdečega kartona ni smel igrati, je bil v postavil Krškega ponovno najboljši strelec moštva Lovre Čirjak. V Ajdovščini se je izkazal z dvema zadetkoma, enako kot napadalec Gorice Bede Amarachi Osuji. Odločilni gol za zmago je v 81. minuti dosegel Ian Regvar, ki je v igro namesto Viceja Kendeša vstopil v drugem polčasu.

Krško je z novimi tremi točkami napredovalo na četrto mesto drugoligaške lestvice, Čirjak pa je zdaj z devetimi zadetki v sezoni najboljši strelec lige.

Strelci: 1:0 Osuji (29.), 1:1 Čirjak (54.), 1:2 Čirjak (59.), 2:2 Osuji (69.), 2:3 Regvar (81.)

Krka : Fužinar Vzajemci 1:2 (0:1)

Krka se je po bledi predstavi v prvem polčasu znašla v zaostanku, v nadaljevanju pa je po izključitvi ostala še brez trenerja Zorana Zeljkovića. Krkaši so se prebudili šele pri zaostanku z 0:2, edini zadetek za Novomeščane pa je po dosojeni enajstmetrovki v 66. minuti dosegel Matej Potokar. Krka je do konca sicer pritiskala, a obrambe gostov,  niso uspeli premagati.

Strelci: 0:1 Trdina (20.), 0:2 Fasvald (58.), 1:2 Potokar (66.)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava