Nogometaši proslavili stoletnico

9.9.2019 | 16:00

Brežiški nogometaši (v modrem) so v tekmi z Olimpijo kmalu povedli in po prvem golu nasprotnikova vrata v prvem polčasu zadeli še enkrat. (Foto: M. L.)

Tribune so bile polne. (Foto: M. L.)

Nogometni klub Brežice 1919 je ob 100-letnici prejel plaketo občine Brežice, ki jo je župan Ivan Molan (levo) izročil predsedniku kluba Juretu Pezdircu. (Foto: M. L.)

Brežice - Nogometni klub Brežice 1919 je v soboto proslavil svojo 100-letnico. V uradnem delu slovesnosti je zbrane pozdravil predsednik kluba Jure Pezdirc, udeležence sta med drugimi nagovorila tudi brežiški župan Ivan Molan in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. Župan je napovedal podporo občine pri prihodnjem posodabljanju stadiona in se zahvalil Nogometni zvezi Slovenije za pomoč brežiškemu nogometu. Dogajanje je z nastopom pospremila domačinka Nuša Derenda.

Nogometnemu klubu Brežice 1919 sta ob njegovi 100-letnici občina Brežice in Nogometna zveza Slovenije podelila plaketi, klub pa je podelil spominske plakete občini Brežice, Termam Čatež in Nogometni zvezi Slovenije.

Po uradni slovesnosti so dogajanje preselili na nogometno igrišče, kjer sta se pomerili Olimpija in Brežice. Prijateljska tekma se je končala z rezultatom 2:2.

Tega dne je bilo še več prijateljskih tekem, med drugim sta se pomerili ekipi slovenske estrade in brežiških veteranov ter razšli z izidom 3:3. Zvečer je bila dobro obiskana zabava s Kingstoni in Petkovo pumpo.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava