Občini Grosuplje dobrih 679 tisoč evrov davka od sedmice

13.9.2019 | 11:25

Na Občini Grosuplje so se razveselili novice, da je srečen dobitnik oz. dobitnica sedmice njihov občan oz. občanka. (Foto: Občina Grosuplje)

Denar bo prišel zelo prav, v teku sta dve veliki naložbi, skupaj vredni 10 milijonov evrov.

Grosuplje - Minulo nedeljo je odmevala novica, da je bila v igri Loto izžrebana sedmica, ki je srečnežu oz. srečnici prinesla dobrih 4,5 milijona evrov. Zmagovalen listek s kombinacijo 1 6 10 13 21 22 28 in 20 pa je bil, kot so sporočili iz Loterije Slovenija, vplačan v Grosupljem.

»Takrat se je postavilo vprašanje, ali je bil ta srečnež oz. srečnica, ki je vplačal listek z zmagovalno kombinacijo v Grosupljem, tudi res naš občan. Danes tako z velikim veseljem sporočamo, da je bil Občini Grosuplje nakazan davek od dobitka igre Loto v višini 679.301,15 evrov. Našemu občanu oz. občanki, srečnemu dobitniku oz. dobitnici, pa ob tem iskreno čestitamo,« so zadovoljno sporočili iz grosupeljske občine.

Na občini bomo ta denar zagotovo koristno uporabili, so dodali. V teku imamo namreč dve veliki naložbi, gradijo prizidek z osmimi učilnicami in novo športno dvorano k Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje ter novo parkirno hiša P + R Grosuplje. Skupna vrednost obeh je kar 10 milijonov evrov.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava