Zaprli bodo odsek državne ceste Dvor–Soteska

26.9.2019 | 15:10

Obvestilna tabla o zapori (Foto: R. N.)

Obvestilna tabla o zapori (Foto: R. N.)

Dvor, Soteska - Zaradi dokončanja gradnje Suhokranjskega vodovoda bodo jutri ob 7. uri za ves promet zaprli državno cesto na odseku Dvor–Soteska, popolna zapora pa bo trajala do 10. oktobra do 15. ure, so sporočili iz Občine Žužemberk. Ob predčasno končanih gradbenih delih se bo zapora primerno skrajšala oz. podaljšala, če dela na zahtevnem odseku ne bodo opravljena do predvidenega roka. Obvozi so dovoljeni po lokalnih cestah, in sicer so možni preko Trebnjega, Mirne Peči ali Brezove Rebri.

»Odsek oziroma povezava Dvor – Drenje je zadnji in hkrati najzahtevnejši del vodovoda, ki zahteva pri sami izgradnji še posebno skrb za varnost. Čeprav se vodovod gradi že od leta 2014, je bila izgradnja omenjenega odseka predvidena kot zadnja. Ob načrtovanju posega se je odpiralo več možnosti za zagotovitev varnosti na državni cesti med Dvorom in Sotesko, vendar pa nobena od mogočih rešitev ni varnejša od popolne zapore ceste,« so pojasnili na občini.

Dodali so, da se bodo izvajalci potrudili, da bodo traso čimprej izkopali in tako končali z deli v najkrajšem možnem času. Na občini se, kot so navedli, zavedajo nevšečnosti, ki jih bodo imeli uporabniki ceste, zato prosijo za razumevanje.

Kakšni so odzivi iz gospodarstva na napovedano zaporo, si lahko preberete v novi številki Dolenjskega lista.

M. Ž.

Komentarji (1)

6.10.2019 2   (2)   (0)   OceniDamDam 
Adijo pamet. Te dni sem se peljal čez Vinico. Na državni in tudi zelo prometni cesti gradijo (verjetno) kanalizacijo, razkopana je polovica ceste, promet pa izmenično teče kljub temu.ta zapora prometa je rezultat očitne nesposobnosti vodstva občine, ki ne zna ali noče najti sposobnega izvajalca, ki bi to lahko naredil na normalen in strokoven način. Dejansko imam občutek, da je pri gradbenih delih v Sloveniji (od DARS-a navzdol) en kup klientelizma, podkupovanja in domačijske izbire "hišnih izvajalcev"..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava