bela krajina

Zmagovalec letošnje Turistične patrulje je Semič

30.9.2019 | 19:25 | B. B.

Izvir Krupe (Foto: Svet24)

Izvir Krupe (Foto: Svet24)

V četrti sezoni poletne Turistične patrulje, ki jo organizirajo kolegi s časopisa Svet24, si prvo mesto delita občini Semič in Lendava. Irena Plut, direktorica Kulturnega centra Semič, v katerem deluje tudi tukajšnji Turistično-informacijski center (TIC), je priznanje prevzela na zaključnem dogodku, ki je bil v soboto na Bledu.

Poletna Turistična patrulja je tudi letos obiskala 16 naključno izbranih krajev po Sloveniji, med katerimi sta občini Semič in Lendava zbrali 97 od 100 možnih točk.

Namen akcije je spoznati turistično ponudbo naših krajev, ne le tradicionalno najbolj obiskanih in turistično obleganih, ampak tudi manjših, ki si morajo svoj prostor na slovenskem turističnem zemljevidu šele ustvariti. Da bi bila izkušnja še bolj avtentična in objektivna, Svet24 na Turistično patruljo pošiljaja tuje državljane, ki vse skupaj vidijo tudi skozi prizmo kulturne raznolikosti.

V občini Semič sta Turistično patruljo izvajala Colin in Diane, ki prihajata iz Nottinghama v Veliki Britaniji, v Sloveniji pa živita že pet let. Preživela sta vikend ob izviru reke Krupe. Uživala sta v naravnih lepotah, ki jih kraj ponuja, ter uspela videti celo vodomca. Obiskala sta razstavljeno zavezniško letalo, tradicionalno leseno hišo pa tudi Mitrej na Rožancu. »Lahko povem, da je bilo naravnost osupljivo. Uživala sva na vsakem koraku,« je priznala Diane.

Celoten potopis lahko preberete tukaj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava