šport

Rajoviću etapna zmaga na dirki po Hrvaškem

4.10.2019 | 19:00 | R. N.

Rajović se je takole veselil etapne zmage. (Foto: Mario Stiehl)

Rajović se je takole veselil etapne zmage. (Foto: Mario Stiehl)

Novo mesto - Srb Dušan Rajović, član novomeškega kolesarskega kluba Adria Mobil, je zmagal na četrti etapi kolesarske dirke po Hrvaški. Na 155 kilometrov dolgi preizkušnji, ki je potekala od Starigrada do Crikvenice, je ugnal Italijana Paola Simiona (Bardiani - CSF), tretji pa je bil Avstralec Heinrich Haussler (Bahrain Merida). V skupnem seštevku še vedno vodi Kazahstanec Yevgeniy Gidich (Astana Pro Team).

Kmalu po startu se je v beg podalo nekaj kolesarjev, ki so bili ujeti na zaključnem krogu v Crikvenici. »Sledil je velik boj ekip za pozicije, kajti cilj v Crikvenici je eden tehnično najbolj zahtevnih v vsej sezoni. To se je zavedala tudi Adria Mobil in Dušana Rajovića pripeljala do ugodnega položaja za sprint. Sam je zaključek izpeljal izredno pametno in tehnično dovršeno, skratka brez napak. Zanj je to že peta etapa v sezoni,« so sporočili iz kluba.

Rajović je po tekmi dejal: »Danes sem užival na etapi. Bilo je lepo vreme brez vetra in brez stresa. Končnica je bila zahtevna, a sem se z malo sreče izognil vsem pastem. To je ena mojih zadnjih dirk  za Adrio Mobil in vesel sem da se poslavljam z etapno zmago.«

Radoslav Rogina(Adria Mobil) je v cilj pripeljal trinajst sekund za zmagovalec in bil 30., njegov klubski kolega Jani Brajkovič je bil 42. (+19), Gašper Katrašnik pa 61. (+1:04).

Jutri bo na sporedu 142 km dolga etapa med Rabcem in Platakom, dirka pa se bo zaključila v nedeljo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava