Intenzivni tečaj risanja, slikanja, tudi priprava na sprejemne izpite, KC Janeza Trdine Novo mesto

7.10.2019 | 14:00

(1. srečanje)

Izobraževanje se bo odvijalo ob ponedeljkih od oktobra 2019 do junija 2020 v skupnem obsegu 75 ur. Pri oblikovanju urnika smo upoštevali šolske počitnice. Za natančen urnik z možnostjo premika 15 minut se bomo dogovorili na prvem srečanju s tečajniki.

MENTORICA: mag. umetnosti in mag. prof. likovne pedagogike Martina Hegediš

KOMU JE NAMENJEN TEČAJ: Vsem, ki želijo nadaljevati šolanje na umetniških študijih: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, pedagoška fakulteta Ljubljana. Maribor, fakulteta za arhitekturo (arhitekt), Naravoslovno tehniška fakulteta (modni oblikovalec), Biotehnična fakulteta (krajinarstvo), Fakulteta za gradbeništvo Maribor (arhitekt), Visoka šola za dizajn, srednja šola za oblikovanje fotografijo, Umetniška gimnazija. Tečaj je primeren tudi za učence zadnje triade OŠ, ki se želijo naučiti poglobljenega risanja.

VSEBINA: Risanje po modelu, osnove tradicionalnih risarskih tehnik (svinčnik, oglje) praktične metode za pomoč pri gradnji risarskega prostora (viziranje), obravnava principov gradnje likovnega prostora pri risanju tihožitja, portreta, figure v prostoru (obravnava prostorskih ključev kot so zakonitosti perspektive, usklajevanja razmerij in prostorskih planov, modelacije), osnove barvne teorije, slikanja, sprotna korektura in domače naloge.

PRIJAVE, INFO: 07 393 0 380, oi.novo.mesto@jskd.si