Pri krožišču zamuda zaradi pritožbe neizbranega ponudnika

16.10.2019 | 19:35

Jelka Hudoklin iz Acerja (na levi) je na zadnji občinski seji predstavila strokovne podlage za širitev gospodarske cone v Dobruški vasi.

Dobruška vas - Direkcija RS za infrastrukturo, ki je pred časom vendarle izdala javno naročilo za izvajalca del za izgradnjo krožišča pred cono v Dobruški vasi - spomnimo, to je za vstop v novo industrijsko cono Gospodarsko-tehnološki center Škocjan nujno potrebno - občini Škocjan sporočila, da se je eden od dveh ponudnikov na razpis pritožil.

Izbrali so cenejšega, neizbrani pa je zahteval vpogled in se pritožil, tako da je stvar sedaj v rokah državne revizijske komisije. »Ko bo izvajalec izbran, se dela lahko pričnejo takoj,« pove Jože Kapler. A nekaj mesecev bo gotovo minilo, da se bo postopek nadaljeval.

Župan Jože Kapler in direktorica občinske uprave Petra Pozderec

Obstoječa cona je pokupljena. Skoraj 5,9 hektarov zemljišč je odkupilo Znass Transport d.o.o. z Rateža pri Brusnicah, ki bo tu postavilo logistični center za potrebe prevozov, del proizvodnje za potrebe Revoza, itd. Drugi kupec je boštanjsko podjetje Gradnje d.o.o. V škocjanski coni je odkupilo dobrih 33 arov, kjer načrtuje postaviti betonarno, saj podjetje iz sevniške občine veliko gradi tudi v dolenjskem koncu. Elektro je kupilo parcelo za RTP postajo, 1,6 hektarov pa je kupilo podjetje Narejen, ki predeluje zelišča za Hofer.

Župan pove, da je cena 30 evrov za kvadratni meter komunalno opremljenega zemljišča v coni zelo konkurenčna in nižja kot marsikje drugje.

V načrtu širitev cone

Novi del cone naj bi nastal na 18 kilometrih zemljišč na drugi strani regionalne ceste v Dobruški vasi, kjer so sedaj kmetijska zemljišča.

Čeprav v dobruški coni sedaj ni več prostora za nove investitorje, bo priložnost spet kmalu. Občina Škocjan se namreč trudi, da za cono pripravi novo zemljišče na drugi strani obstoječe cone oz. preko regionalne ceste. Gre za okrog 15 hektarov, v glavnem v lasti Agrarne skupnosti Dobruška vas, s katero pogovori že potekajo, namero so lastnikom predstavili. »Računamo, da bi nam uspelo v kakih dveh letih in vsi zainteresirani, seveda tudi domači podjetniki, bodo takrat spet imeli priložnost,« pove Kapler.

Na zadnji občinski seji je strokovne podlage za širitev cone predstavila Jelka Hudoklin iz podjetja Acer.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava