Bo kdo pekel kostanj na Glavnem trgu?

21.10.2019 | 09:20

Aki Doličanin je pred leti že imel stojnico na Glavnem trgu in pekel kostanj. (Foto: arhiv DL, I. V.)

Aki Doličanin je pred leti že imel stojnico na Glavnem trgu in pekel kostanj. (Foto: arhiv DL, I. V.)

Novo mesto - V rubriko Halo, tukaj je bralec Dolenjskega lista se je oglasila Anica iz Novega mesta, ki jo je zanimalo, zakaj nihče v teh jesenskih tednih ne peče kostanja na Glavnem trgu, kot po večjih mestih po Sloveniji.

Menila je, da bi bila to dodatna ponudba na lepo prenovljenem trgu. Slišala je tudi, da si je Aki, ki je v preteklosti že imel stojnico v mestnem središču, prizadeval, da bi jo znova postavil, a mu kot kaže to ni uspelo. "Morda bi veljalo o tem povprašati mestno občino, zakaj ga ni. Menda tam dajejo dovoljenja," je še pristavila.

Pozanimali smo se na Mestni občini Novo mesto, kjer odgovarjajo, da občina in Zavod Novo mesto morebitne zainteresirane ponudnike vsako leto povabita k ponudbi pečenega kostanja v mestnem jedru.

»Gre za standarden postopek, tj. oddajo vloge za najem želenega dela nepremičnine v vložišču občine. Trenutno imamo v obravnavi eno tako vlogo, postopek pa še ni zaključen,« sporočajo.

Le naj pohitijo, da ne bo prej konec s kostanjem…

L. Markelj

Komentarji (3)

21.10.2019 6   (6)   (0)   OceniTrue Truic 
Peče naj tisti, ki je pred leti zaprl to im.stojnico z dekretom za "omrtvitev mestnega" jedra.. Torej MONM. Dober tek...
22.10.2019 3   (4)   (1)   Ocenipeter4567 
tako je. V mestu vlada žalost. Po polnoči v petek ne dobiš piva, pa če se na glavo postaviš. Živelo mestno življenje!!!!
22.10.2019 1   (1)   (0)   Ocenimiha 
To ni res. Pejt v Slona. Piva jim skoraj nikoli ne zmanjka.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava