Zdravstveni dom bo dobil prizidek

27.10.2019 | 10:00

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević sta pogodbo za dozidavo zdravstvenega doma podpisala v petek. (Foto: Občina Črnomelj)

Črnomelj - Črnomaljski zdravstveni dom bo dobil prizidek, kjer se bo v zgornjih prostorih nahajal center za krepitev zdravja, v kleti bodo servisni prostori, pridobili pa bodo tudi 20 novih parkirišč. Gradnja prizidka bo stala nekaj manj kot 800.000 evrov, naložbo pa bo delno podprl evropski sklad za regionalni razvoj.

Po podatkih črnomaljske občine bo ministrstvo za zdravje gradnjo prek razpisa podprlo z 200.000 evri, pri nabavi opreme in pokritju drugih stroškov pa bo sodelovalo z nekaj manj kot 440.000 evri razpisne podpore. Pri navedenih zneskih bo sicer pokrilo petino, preostanek bodo evropska sredstva, je navedla STA. Naložbo bosta poleg črnomaljske občine sofinancirali še Občina Semič in Zdravstveni dom Črnomelj.

Direktorica črnomaljskega zdravstvenega doma Eva Čemas je za STA potrdila, da bodo v prizidku namestili omenjeni center s sedem zaposlenimi, ki sicer v njihovi ustanovi deluje drugo leto.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava